Hyppää sisältöön

Joukkoraiskatut teinitytöt tapettiin ja ripustettiin puuhun Intiassa

Teini-ikäiset tytöt löydettiin kuolleina puusta roikkumasta. Poliisi on pidättänyt yhden rikoksesta epäillyn ja etsii neljää muuta. Lisäksi useita poliiseja on pidätetty viroistaan.

Joukko intialaisnaisia osallistui ilmaiselle itsepuolustuskurssille Mombaissa syyskuussa 2013.
Intialaisnaiset osallistuivat itsepuolustuskurssille Mombaissa syyskuussa 2013. Ilmaisia, naisille suunnattuja itsepuolustuskursseja järjestetään Intiassa juuri naisiin kohdistuvan runsaan väkivallan vuoksi. Kuva: Divuakant Solanki / EPA
Anna-Maria Talvio

Intiassa kaksi teini-ikäistä tyttöä on joukkoraiskattu ja sen jälkeen surmattu pohjoisintialaisessa Katran kylässä Uttar Pradeshin osavaltiossa. 14- ja 15-vuotiaat serkukset raiskattiin ja sen jälkeen heidät oli hirtetty mangopuuhun.

Poliisi on pidättänyt yhden miehen rikoksesta epäiltynä, lisäksi neljää muuta kyläläistä etsitään. Myös useita poliiseja on pidätetty virastaan ja heitä epäillään virkarikoksesta.

Poliisikomisario Atul Saxenan mukaan pidätykset tehtiin vasta, kun vihaiset kyläläiset olivat tukkineet alueen päätien protestiksi, koska pitivät viranomaisten toimia rikoksen tutkinnassa saamattomina ja toimimattomina.

Saxenan mukaan Katran poliisiaseman päällikkö on erotettu tehtävistään, koska hän ei heti ryhtynyt toimiin sen jälkeen, kun tyttöjen perhe tekivät näistä katoamisilmoituksen. Tytöt kuuluivat alimpaan yhteiskuntaluokkaan.

Kyläläiset löysivät tyttöjen ruumiit roikkumasta puusta keskiviikkoaamuna tunteja sen jälkeen, kun he olivat kadonneet kotinsa lähistöllä olevalta pellolta. Tytöt olivat menneet pellolle, koska heidän kotonaan ei ollut vessaa. Aluksi kerrottiin, että tytöt olisivat olleet sisaruksia, mutta myöhemmin tarkennettiin, että he olivat serkuksia.

Ruumiinavauksessa selvisi, että tytöt oli raiskattu ja sen jälkeen hirtetty. Poliisin mukaan on mahdollista, että tytöt olisivat hirttäytyneet itse raiskauksen jälkeen.

Intia on kiristänyt raiskauslainsäädäntöään viime vuoden kansallisten protestien jälkeen. Tilastojen mukaan Intiassa tapahtuu raiskaus joka 22. minuutti.

Asiantuntijat pitävät arviota liian alhaisena, koska monet raiskauksen uhreista eivät tee rikosilmoitusta.

Suosittelemme sinulle