Hyppää sisältöön

Mellakkapoliisi pidätti Conchita Wurst -mielenosoittajia Venäjällä – ajelivat Ladalla ja soittivat euroviisujen voittajalaulua

Kaksi naista pidätettiin lauantaina heidän heiluteltuaan sateenkaarilippuja Moskovan keskustassa.

Ohiajavassa autossa ihmiset heilittavat sateenkaarilippuja
Homojen oikeuksia puolustavia mielenosoittajia Moskovassa lauantaina. Kuva: Dmitry Serebyakov / AFP / Lehtikuva
Jessikka Aro

Mellakkapoliisi pidätti kaksi naista osallisuudesta Conchita Wurst -mielenosoitukseen Moskovassa. Parrakkaana naisena tunnettu itävaltalainen Conchita Wurst on artisti, joka voitti euroviisut tänä vuonna.

Moskovan keskustaan oli lauantaina kokoontunut kourallinen homojen oikeuksia puolustavia mielenosoittajia. Osana protestia he ajelivat sateenkaarilipuilla koristellulla Ladalla ja soittivat kovaan ääneen Wurstin voitokasta euroviisukappaletta Rise Like a Phoenix. Ennen pidätystä kaksi naista oli kannatellut sateenkaarilippuja.

Venäjän viranomaiset ovat kieltäneet homojen oikeuksia puolustavat tapahtumat, ja Venäjälle on säädetty tiukkoja lakeja, jotka kieltävät "homopropagandan" levittämisen alaikäisille. Conchita Wurstin euroviisuvoitto herätti Venäjällä paljon homovastaisia kannanottoja.

Transseksuaaliksi esittäytyvä venäläinen Dana Frieder kertoo, ettei eläminen ole Venäjällä helppoa.

– Emme pelkää poliisia, pelkäämme homofoobikkoja, ja toivomme, etteivät he tule tänne, Frieder sanoi AFP:lle ennen kuin mielenosoitus hajotettiin.

Suosittelemme sinulle