Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Nettipelaaminen ei ole aina pelkkää ruutuun tuijottamista

Keminmaalaisia sukujuuria omaavat Tikan siskokset Piiastiina ja Annariina kehittivät sosiaalista mediaa hyödyntävän SEEKR! -nettipelin, jossa kuljetaan kuvaamassa tuttuja maamerkkejä facebookissa jaettavaksi.

Lippomiespatsas Keminmaan Itäkoskella
Kuva: Seppo Selmgren / Keminmaan kunta
Kati Siponmaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Keminmaa päätyi pilottikohteeksi, sillä se on Oulussa asuville Tikan sisaruksille edelleen rakasta seutua.

– Isä on sieltä lähtöisin ja mummo asuu siellä edelleen, joten tietoisina olemme sen perän meiningistä. Erityisen hauskana uutena ajatuksena olemme pitäneet Keminmaan Hyppy-tapahtumaa ja meidän mielestä tämä peli soveltuu myös tapahtumaympäristöön, joten tarjosimme pilotointimahdollisuutta kunnalle, kertoo siskosten Gorsehog Oy -yrityksen toimitusjohtaja Piiastiina Tikka.

Pelin ajatuksena on havainnoida omaa ympäristöä.

– Pelaaja ottaa älypuhelimen kameralla kuvan kohteesta ja jakaa sen peliympäristössä. Pelikohde löytyy nimellä XploreKeminmaa ja sitä kun klikkaa, niin sieltä avautuu lista erilaisista asioista Keminmaassa, joita voisi käydä etsimässä. Siitä pelille tulikin nimeksi englanninkielisestä etsijä-sanasta väännös, Tikka valottaa.

Peli opastaa

Käyttäjälle ilmainen pelisovellus vaatii pilottivaiheessa Android- tai iOS-käyttöjärjestelmällä toimivan älypuhelimen ja nettiselaimen.

Peli hyödyntää sosiaalista mediaa, mutta omaa henkilökohtaista facebook-tiliä ei tarvi kaikelle kansalle avata.

– Kuvia ei tarvitse välttämättä omalla seinällä jakaa, mutta pelaajien pistemäärät pystytään facebookkiin kirjautumisen myötä hallinnoimaan.

Kertakirjautuminen Piiastiinan mukaan riittää.

Tapahtuma- ja brändimarkkinointiin peli soveltuu hyvin.

Piiastiina Tikka

– Laite pyytää kirjautumaan facebookin ja peli pyytää selkeästi seuraavaksi suoritettavia asioita, että esimerkiksi pelaatko vain tai jaetaanko kuvia facebookissa.

Peli on jo käynnissä

Piiastiina ja Annariina Tikan kehittämä peli pilotoidaan Keminmaassa ja naiset ottavat siitä mielellään myös palautetta vastaan.

– Tapahtuma- ja brändimarkkinointiin peli soveltuu hyvin ja esimerkiksi matkailun käyttöön, kun vieraspaikkakuntalainenkin voisi itsenäisesti paikallisia kohteita etsiä ja niistä jotain oppia, Tikka ideoi.

Siskosten pelissä on kantavana ajatuksena ollut pelaajien aktivointi.

– Pelaaminen ei ole aina pelkkää ruudun tuijottamista. Vähän geokätköilyn tyyliin tässä yhdistetään luonnossa liikuminen, sosiaalisuus ja teknologia.

Nyt jo käynnistynyttä peliä pelataan aina elokuun 10. päivään ja Keminmaan Hyppy-tapahtumassa elokuun 23. arvotaan palkintoja parhaimpia pisteitä keränneiden kesken.

Edit: Kuvatekstistä korjattu paikkakunta Keminmaan Itäkoskeksi 6.6. klo 10:30

Suosittelemme