Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Ovitehtaan entiset työntekijät avaavat uusia ovia

Viitasaarella Fenestran konkursissa työnsä menettäneet eivät ole jääneet vain odottelemaan uusien työpaikkojen syntymistä, vaan ovat ryhtyneet aktiivisesti markkinoimaan osaamistaan.

Jari Hämäläinen ja Eeva-Kaarina Rönkkä kertovat Ammattilaiset Areenalla -tapahtumasta.
Sanna Savela
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensi viikolla Viitasaarella järjestetään Ammattilaiset Areenalla -tapahtuma, jossa entiset ovitehtaan työntekijät voivat esitellä taitojaan työvoimaa kaipaaville yrityksille.

Fenestran tammikuinen konkurssi tuli ovitehtaan 160:lle työntekijälle täydellisenä yllätyksenä.

- Kyllä siinä totiseksi varmasti meni kaikki. Kun tiesi, mikä on täällä teollisten työpaikkojen tilanne, kun näin iso kasa lähtee poikkeen, niin arvasi, että työllistyminen ei tule olemaan ihan heleppoa, kertoo Jari Hämäläinen.

Hämäläisen on pitänyt elämässä mukana kodin remontointi ja perhe.

- Mieli pysyy kunnossa niin, ettei jymähä sohvaan mörröttämään, että se on ihan kamalinta. Kyllä uskon, että tämä vielä hyväksi muuttuu.

Samaa positiviista elämänuskoa on ollut kymmenillä muillakin entisillä fenestralaisilla. Työpaikkoja etsitään tosissaan Ammattilaiset Areenalla -tapahtumalla.

- Kyllä tämä on tavallaan voimannäyte, että meistä on johonkin, että me ei olla mitään tumpeloita, sanoo Hämäläinen.

Töitä työllistymisen eteen tehty hartiavoimin

Takana on yli sata puhelua yrityksille ja liki tuhat sähköpostiviestiä. Tuloksena paikalle on ensi viikolla tulossa kymmeniä yrityksiä. Yksi niistä on jo muutamia entisiä ovitehtaan työntekijöitä palkannut metalli-alan yritys.

- Siellä on paljon ihmisiä tarjolla ja voi aika helpolla tavalla löytää ehkä mieleisiä työntekijöitä eli meinataan mekin paikan päällä käydä, kertoo SopValm Oy:n toimitusjohtaja Harri Hytönen.

Hytönen toivoo myös tukirahoja pienille paikkakunnille.

- Kyllä kaikin tavoin pitäisi tukirahoja saada tänne pieniin keskuksiin, että ihmiset pysyy täällä ja pystyy asumaan kotona ja tekemään töitä pienissä kunnissa.

Töitä toivovat ammattilaiset ovat varmoja, että jo ensi viikolla voidaan iloita uusista työpaikoista.

- Kyllä olen vahvasti sitä mieltä, että työpaikkoja löytyy. Me ollaan niin paljon tehty tämän tapahtuman eteen ja erityisesti työntekijät itse ovat olleet yhteydessä yrityksiin henkilökohtaisesti, sanoo Viitasaaren rakennemuutos 2014+ projektipäällikkö Eeva-Kaarina Rönkkä.

Suosittelemme sinulle