Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Ville Niinistö: Ydinvoiman halaaminen ei ole järkevää

Jämsässä puoluekokousta pitävät Vihreät tukee lisäkasvupaketin hyväksymistä tulevissa mini-hallitusneuvotteluissa. Puolue panostaisi lisärahaa raiderakentamiseen, homekoulujen korjauksiin ja yliopistoihin.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö Vihreiden Pueluekokouksessa Jämsässä 6. kesäkuuta 2014.
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö Vihreiden Pueluekokouksessa Jämsässä 6. kesäkuuta 2014. Kuva: Juha Sorri / Lehtikuva
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Vihreillä ei ole mitään haluja jättää hallitusta. Esimerkkinä vihreiden saavutuksista puoluejohtaja ja ympäristöministeri Ville Niinistö villitsi puolueväkeä eilen julkistetulla hallituksen ilmastolakisovulla.

Lisää ydinvoimaa vihreät eivät kuitenkaan hyväksy. Fennovoiman ja Olkiluodon lupakäsittelyssä vihreät nojaavat hallitusohjelmaan.

- Me puolustetaan hallitusohjelmaa tarvittaessa vaikka muulta hallitukselta, ja tässä on ihan turha spekuloida millään sellaisella, mitä tapahtuu, jos hallituskumppanit ei noudata hallitusohjelmaa, sanoo Niinistö.

Niinistön mukaan ydinvoiman rakentajat ovat nyt suurissa vaikeuksissa.

- Kysymys on se, että missä vaiheessa puolueet myöntävät virheensä, että ydinvoiman halaaminen kaikissa olosuhteissa veronmaksajan piikkiin ei ole järkevää Suomen kansantaloudelle, meidän työpaikoille, meidän elinkeinoelämälle eikä sille, että me saadaan kotimaisia uusiutuvia energiamuotoja.

Tulevissa minihallitusneuvotteluissa vihreät on valmis elvyttämään talouskasvua.

- Meidän painopistealueet on silloin panostukset raideinfraan, Turun ja Tampereen pikaraitiotiehen, homekoulujen korjaukseen, jotta koulutukseen myös panostetaan samalla, yliopistojen rahoitustilanteen parantaminen ja sitten esimerkiksi nuorisotyöttömyyteen liittyen työllisyyyden nosto. Ja kyllä me nähdään, että jotain pitää tehdä, mutta on tietysti tarkan harkinnan paikka.

Niinistön mielestä kasvu- ja työllisyyspanostukseen voitaisiin laittaa lisää muutamia satoja miljoonia euroja vielä tämän hallituskauden aikana.

Vihreiden puoluekokous käsittelee huomenna siirtymistä kahden puheenjohtajan malliin. Niinistö ei mallia kannata, koska hänen mielestään se lisäisi puolueen sisäistä eripuraa.

Suosittelemme