Hyppää sisältöön

Pelle Miljoonan patsas paljastettiin Haminassa – "surrealistinen fiilis"

Pelle Miljoona halusi veistoksen nimenomaan Haminan Tervasaareen, koska siellä hän huomaisi jo pikkupoikana sisällään asuvan kaipuun kaukomaille.

Pelle miljoonan patsas Haminassa.
Pelle Miljoonan patsas Haminassa. Kuva: Petri Lassheikki / Yle
Petri Lassheikki

Rocklegenda Pelle Miljoonan patsas paljastettiin perjantaina Haminassa. Patsaalla halutaan kunnioittaan pitkän linjan muusikon elämäntyötä. Patsas sijaitsee lähellä Haminan kaupungin keskustaan Tervasaaren niemen kärjessä puistoalueella. Patsaan paljastustilaisuutta kerääntyi seuraamaan satapäinen yleisö.

Patsaan on tehnyt Pelle Miljoonan hyvä ystävä, kuvanveistäjä Heimo Suntio. Pelle Miljoona kertoo, että huomionosoitus tuntuu hänestä hieman absurdilta.

– Vähän on sellainen surrealistinen fiilis. Toisaalta olen todella kiitollinen ja nöyränä otan tämän huomionosoituksen vastaan.

Pelle Miljoona halusi veistoksen nimenomaan Tervasaareen, koska siellä hän huomasi jo pikkupoikana sisällään asuvan kaipuun kaukomaille.

Pelle Miljoona kertoo, että hänellä oli tapana pikkupoikana 60-luvulla ajaa polkupyörällä katselemaan Tervasaaren laivoja Pitäjänmäen sillalle.

– Silloin Tervasaaressa oli vielä oikea satama, mistä lähti laivoja Keski-Eurooppaan ja muualle. Sinne sillalle tunsi sahatavaran tuoksun ja mausteiden tuoksun, kahvin tuoksun.

– Ja sitten näki, kun ne laivat katosivat tuonne merelle. Siitä tuli sellainen avara fiilis. Meinaa tukahtua siihen fiilikseen, että tuolla jossain on jotain, ja mä aion vielä joskus mennä sinne.

Suosittelemme sinulle