Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Uutta tietoa Oulun lapsikuolemista - isien henkilöllisyyttä selvitetään

Viidestä lapsikuolemasta epäilty on kertonut Oulun poliisille salanneensa raskaudet muilta. Nainen on myös kertonut osan lasten isien nimistä. Poliisi tutkii tapausta tapon lisäksi hautarauhan rikkomisena.

Kynttilöitä
Kuva: Yle
Yle Oulu
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun poliisi on jatkanut Oulun lapsikuolemien tutkintaa. Lapsikuolemista epäilty nainen on kertonut kuulusteluissa, että hän on salannut raskaudet muilta ihmisiltä.

Tässä hän ei ole kaikilta osilta onnistunut, sillä ainakin osan raskauksista ovat huomanneet muutkin. Nainen on kertonut saaneensa keskenmenon tai kiistänyt raskautensa. Lihomisen ja vatsan kasvamisen hän on kertonut johtuneen muista syistä. Raskauksista tienneet tai raskauksia epäilleet henkilöt eivät ole halunneet udella enempää.

Loppuvuodesta 2010 päättynyt raskaus on ollut hänen nykyisen aviomiehensä tiedossa. Nainen oli kertonut miehelleen keskenmenosta, joka oli tapahtunut tämän ollessa poissa kotoa. Hän oli sanomansa mukaan käynyt sairaalassa, eikä mies tai muutkaan ole osanneet epäillä.

Osa isien nimistä selvillä

Poliisin maanantaisessa kuulusteluissa nainen on kertonut tapahtumista lisää yksityiskohtia ja osan lasten isien nimistä. Poliisi ei ole vielä tarkastanut naisen kertomaa.

Myös isät ovat vielä tavoittamatta. Isyyden tarkistaminen tulee tapahtumaan DNA-testeillä.

Poliisi on käyttänyt naisen edellisissä asuinpaikoissa apunaan myös ruumiskoiria.

Uutena rikosnimikkeenä tutkitaan hautarauhan rikkomista. Hautarauhan rikkomisesta on kysymys muun muassa silloin, kun joku käsittelee hautaamatonta ruumista pahennusta herättävällä tavalla.

"Terveydenhoitoalalla oleva sisko syytön"

Julkisuudessa on runsaastikin arvuuteltu epäillyn naisen siskon osuutta tapahtumiin.

Poliisi korostaa, että ei ole olemassa mitään viitteitä siitä, että terveydenhoitoalalla toimiva sisko olisi ollut osallisena näihin tekoihin tai avustanut sisartaan synnytyksissä.

Poliisi toivoo, että asialla spekulointi lopetettaisiin, jotta epäillyn siskolle tai muille lähiomaisille ei aiheutettaisi enempää hankaluuksia ja mielipahaa.

Poliisi toivoo lisävihjeitä

Poliisi on saanut tähän mennessä yli 30 yhteydenottoa tai vihjettä eri ihmisiltä.

Poliisi toivoo edelleen erityisesti naisen raskauksista tietäviä ottamaan yhteyttä vihjenumeroon 041 472 9451 kello 8-16 välillä.

Suosittelemme sinulle