Hyppää sisältöön

Pedro Hietasen viiksivinkki: "Hyvät lannoitteet"

Pitkän linjan muusikko Pedro Hietanen kasvatti kuuluisat viiksensä 15-vuotiaana Paul McCartneyn ja John Lennonin perässä. Keskiviikkoiltana hän soittaa harmonikkaa Iitin musiikkijuhlien The Beatles-konserteissa.

Hietanen ja Numminen
Kuva: YLE / Hanne Kinnunen
Satu Krautsuk

Pedro Hietanen palaa illalla juurilleen Verlan tehdasmuseoon, jossa soi kaksi The Beatles-konserttia Iitin musiikkijuhlien yhteydessä.

– Lapsuus tulee mieleen joka kerta, kun sinne ajaa. Ja onhan silläkin lisäarvoa, että isoisäni oli töissä tehtaassa 50-luvulla, Hietanen sanoo.

The Beatlesia kuullaan kamarimusiikin hengessä. Konserteissa soivat mm. viulu, sello, kontrabasso, klarinetti, ja käyrätorvi. Hietanen soittaa tietysti harmonikkaa.

– Sävellysten nerokkuus tulee esiin siinä, että niitä voi tehdä myös klassiseen muotoon. Harmonikka taipuu aika sujuvasti joissakin kappaleissa.

Pitkän linjan muusikolle The Beatlesin tuotannon versiointi on mieluisaa hommaa.

– Pojat tekivät hienoja sävellyksiä. Pidän kaikista biiseistä, kaikki ovat omalla tavallaan hyviä.

Kuuluisat viiksensäkin mies kasvatti The Beatlesin jalanjäljissä.

Viikset ovat olleet 15-16-vuotiaasta saakka, kun ne alkoivat kasvaa nenän alle. Se oli Beatles-aikaa, jolloin ne olivat samanlaiset kuin Paul McCartneylla tai John Lennonilla.

Pedro Hietanen

– Viikset ovat olleet 15-16-vuotiaasta saakka, kun ne alkoivat kasvaa nenän alle. Se oli Beatles-aikaa, jolloin ne olivat samanlaiset kuin Paul McCartneylla tai John Lennonilla. Ehkä vähän harvemmat kuitenkin.

Mies ei ole luopunut viiksistään, vaikka jugurtti voi tehdä elämän joskus hankalaksi.

– Siihenkin kehittyy näin monien vuosien aikana aika hyvä tekniikka. Näin pitkäksi viikset voivat kasvaa, koska on hyvät lannoitteet.

Suosittelemme sinulle