Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Teollisuuden liikevaihto supistui alkuvuonna, palvelujen ja rakennusyritysten kasvoi

Liikevaihto kutistui alkuvuonna lähes kaikilla teollisuuden toimialoilla. Palvelujen liikevaihto kasvoi tammi–maaliskuussa 2,5 prosenttia.

Heidi Sullström
Avaa Yle-sovelluksessa

Teollisuuden liikevaihto oli alkuvuonna 2,9 prosenttia pienempi kuin viime vuoden tammi–maaliskuussa, Tilastokeskus tiedottaa. Kotimaan myynti supistui 3,6 prosenttia ja vientiliikevaihto 2,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Liikevaihto kutistui alkuvuonna lähes kaikilla teollisuuden toimialoilla. Eniten liikevaihto pieneni kemianteollisuudessa, 9,2 prosenttia, ja sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 5,8 prosenttia.

Liikevaihtoaan kasvattivat tammi–maaliskuussa metsäteollisuus, 2,1 prosenttia, ja tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuus, 1,2 prosenttia edellisvuodesta.

Muista teollisista toimialoista Vesi- ja jätehuolto ja muu ympäristön puhtaanapito kasvoi alkuvuonna 2,2 prosenttia edellisvuodesta.

Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto -toimialan liikevaihto supistui 7,0 prosenttia ja kaivostoiminta ja louhinta 7,2 prosenttia edellisvuodesta.

Palvelujen liikevaihto kasvoi 2,5 prosenttia

Palvelujen liikevaihto kasvoi tammi–maaliskuussa 2,5 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajasta. Palvelualoissa ei ole mukana kaupan toimialoja.

Liikevaihto kasvoi kaikilla palvelualojen päätoimialoilla kuljetusta ja varastointia lukuun ottamatta, joka supistui vuoden 2013 tammi–maaliskuusta kertyi 1,0 prosenttia.

Nopeimmin liikevaihto kasvoi kiinteistöalalla, jonka liikevaihto kasvoi 5,8 prosenttia vuodentakaisesta. Informaatio- ja viestintäalan yrityksissä liikevaihto nousi 5,4 prosenttia.

Vähiten kasvoivat hallinto- ja tukipalvelutoiminta, jonka liikevaihto nousi vain 0,7 prosenttia sekä majoitus- ja ravitsemistoiminta, jonka liikevaihto kasvoi 0,9 prosenttia edellisvuodesta.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi 2,6 prosenttia

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi tammi–maaliskuussa 2,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Eniten kasvoi maa- ja vesirakentamisen liikevaihto, 4,4 prosenttia. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 2,5 prosenttia ja talonrakentamisen liikevaihto 2,2 prosenttia.

Suosittelemme