Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Korkeuden ME-jahti huipensi New Yorkin illan

Yleisurheilun Timanttiliigan New Yorkin kisailta huipentui korkeushypyn ME-jahtiin. Javier Sotomayorin ME 245 kesti hyökkäyksen.

Bohdan Bondarenko kuvassa
Bohdan Bondarenko juhli voittoa New Yorkin huimassa korkeuskilpailussa. Kuva: EPA
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Ukrainalainen Bohdan Bondarenko ja qatarilainen Mutaz Essa Barshim tarjosivat huikaisevan näytöksen yleisurheilun Timanttiliigan korkeushypyssä New Yorkissa. Kumpikin ylitti korkeuden 242, voiton napannut Bondarenko sivusi Euroopan ennätystä ja Barshim hyppäsi Aasian ennätyksen.

Illan päätteeksi rima nostettiin ME-korkeuteen 246, mutta Bondarenko ja Barshim eivät onnistuneet ennätysjahdissaan. Näin kuubalaisen Javier Sotomayorin vuonna 1993 hyppäämä 245 säilyi yhä ME-tuloksena.

Sotomayorin jälkeen ruotsalainen Patrik Sjöberg sai nyt kaikkien aikojen tilastossa rinnalleen Bohdan Bondarenkon ja Mutaz Essa Barshimin. Sjöberg hyppäsi jo vuonna 1987 tuloksen 242. Lauantain jälkeen myös Bondarenko ja Barshim ovat hypänneet 242.

New Yorkin illan kovimpiin lajeihin kuului miesten 200 metrin juoksu. Warren Weir ja Nickel Ashmeade nappasivat kaksoisvoiton Jamaikalle. Weir viiletti kauden kärkiajan 19,82 ja Ashmeade juoksi kakkoseksi - aika 19,95.

Brasilialainen Fabiana Murer taivutti naisten seiväshypyn kauden kärkituloksen 480. Myös naisten keihäässä paranneltiin kesän kärkitulosta, kun saksalainen Linda Stahl repäisi 67,32 metrin mittaisen heiton.       

Suosittelemme