Hyppää sisältöön

Poliisi varoittaa lemmentaioista

Kaakkois-Suomen poliisi on ottanut virkatehtävänsä vakavasti ja varoittaa juhannuksen viettäjiä lemmentaikojen seurauksista!

Etenkin naiset ovat keränneet kukkia tehdäkseen juhannustaikoja. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Sari Lehtinen

Vaikka suomalaiseen juhannusperinteeseen kuuluukin taikojen tekeminen, poliisi muistuttaa, ettei se ota vastuuta taikojen seurauksista.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos kehottaa juhannusviestissään lempeä "poppakonstein" haalivia pysyttelemään perinteisissä taioissa, eikä kokeilemaan afrikkalaisten "poppamiesten" taikoja. Juhannustaioilla on perinteisesti pyritty saavuttamaan lempeä, naimaonnea ja lapsilykkyä – ei pääsemään mielitietyistä eroon. Mikäli lupauksia etsii internetin ihmeellisestä maailmasta, saattaa taialla olla ei-toivottu tulos, kuten eräs petetty nainen poliisille tilitti.

Viime viikolla poliisin rikosilmoitusten vastaanottopisteeseen saapui huolestunut nuori nainen. Nainen tunsi tulleensa pahoin petetyksi. Hän kertoi seurustelleensa nuoren miehen kanssa, mutta miehen rakkaus naista kohtaan oli loppunut tai kiihkeät tunteet olivat suuntautuneet toiseen kohteeseen. Eroon pettynyt epätoivoinen nainen luuli löytäneensä netistä toimivan keinon palauttaa miehen rakkaus ennalleen, eli häntä kohtaan. Netissä surffattuaan nainen löysi sivuston, jonka ylläpitäjä pystyisi kertomansa mukaan, korvausta vastaan palauttamaan afrikkalais-karibialaisen uskonnon avulla miehen naista kohtaan aiemmin tuntemat intohimoiset tunteet. Nainen kirjaimellisesi ”osti rakkautta” ja siirsi useita tuhansia euroja henkilön ilmoittamalle tilille. ”Rakkausrintamalla” ei kuitenkaan tapahtunut toivottuja muutoksia, mutta ”poppamies” vaati naiselta lisää rahaa ja nainen koki tuleensa petetyksi ja tuli kertomaan asiasta poliisille.

Selville ei koskaan saatu, olisiko lisärahallakaan ollut ostettavissa rakkautta. Rakkauteen pettynyt nainen pyrki ilmeisesti kyseenalaisilla poppamies-taioilla astetta vakavampaan lopputulokseen.

Viime viikon perjantaina pääkaupunkiseudulla sijaitsevan poliisilaitoksen rikosilmoituksen vastaanottopisteeseen saapui nuori mies, joka vaikutti pelokkaan hysteeriseltä. Vapiseva nuori mies kertoi saaneensa oudon puhelun puhelinnumerosta, jonka soittaja maanumeron perusteella oli nigerialainen. Erikoisella aksentilla englantia puhunut mies oli kertonut, että entinen tyttöystävä oli maksanut useita tuhansia euroja taioista, jotka johtaisivat miehen kuolemaan. Soittaja ilmoitti luopuvansa tilattujen taikojen teosta, jos taikojen kohteena oleva mies maksaisi hänelle 5000 euroa ”taioistaluopumiskorvauksena”. Uhkaavasta tilanteesta huolimatta nuori mies ei maksanut euroakaan ja sai pian viestin, että taiat on tehty. Pelästynyt Etelä-Karjalassa asuva mies vältteli kotikuntaansa kuoleman pelossa, mutta rohkaisi mielensä ja kertoi tilanteestaan pääkaupunkiseudulla poliisille. Asiasta kirjattiin laiton uhkaus rikosnimekkeellä rikosilmoitus. Rikoksen esitutkinta on kesken.

Epävirallisten tietojen mukaan taiat eivät ole toistaiseksi vaikuttaneet yhdessäkään kunnassa, joten juhannusta voidaan viettää turvallisin mielin perinteisten suomalaisten taikojen avulla.

Suosittelemme sinulle