Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Taifuuni Neoguri riepotteli Okinawaa

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja toistakymmentä loukkaantunut. Taifuuni on tuhonnut rakennuksia ja katkonut sähköjä.

Taifuuni Neoguri riepotteli Okinawaa tiistaina. Ainakin yksi ihminen kuoli ja useita loukkaantui yli 60 metrin sekuntivauhtia puhaltaneissa tuulissa. Seuraavaksi taifuuni etenee kohti Japanin pääsaaria.
Marika Kataja-Lian
Avaa Yle-sovelluksessa

Voimakas taifuuni Neoguri on riepotellut Japanin eteläistä Okinawan saariryhmää tiistaina. Yli puoli miljoonaa ihmistä joutui etsiytymään myrskysuojiin, kun alueen pahin myrsky vuosiin iski. Myrsky tuhosi useita rakennuksia, katkoi puita sekä pakotti kaiken liikenteen keskeytyksiin niin maalla, merellä kuin ilmassakin.

Taifuunin tuulet puhalsivat pahimmillaan yli 60 metrin sekuntivauhtia ja se toi mukanaan kovia rankkasateita. Ainakin yksi ihminen on kuollut: veneessään ollut mies pyyhkiytyi mereen lähellä Japanin pääsaaren rannikkoa. Japanin ilmatieteen laitos varoitti, että myrsky tuo mukanaan jopa 14-metriset aallot.

Japanin yleisradioyhtiön NHK:n mukaan ainakin 19 ihmistä on loukkaantunut. Noin 70 000 taloutta on vailla sähköä Okinawalla.

Viranomaiset määräsivät kaikkiaan 590 000 ihmistä hakeutumaan myrskysuojiin joko kodeissaan tai erillisissä keskuksissa Okinawalla tai sen lähisaarilla.

Neoguri on parhaillaan merellä. Se lähestyy Kyushun saarta, jonne sen odotetaan rantautuvan myöhään keskiviikkona paikallista aikaa. Jo nyt rankkasateet moukaroivat Kyushua, jonne odotetaan jopa 40 sentin sademäärää torstaihin mennessä. Rankkasateet voivat aiheuttaa maanvyörymiä tai tulvia.

Suosittelemme