Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Sri Lankan oikeusministeri vaatii toimia muslimivastaisuuden lopettamiseksi

Srilankalainen ministeri varoittaa seurauksista, jos maan muslimeihin kohdistuneita väkivaltaisuuksia ei saada päättymään.

Rauff Hakeem.
Sri Lankan oikeusministerin Rauff Hakeem. Kuva: M.A.Pushpa Kumara / EPA
Anna-Maria Talvio
Avaa Yle-sovelluksessa

Sri Lankan oikeusministerin Rauff Hakeemin mukaan maan muslimiväestö saattaa radikalisoitua, mikäli heihin kohdistettuja väkivaltaisuuksia ei lopeteta.

Sri Lankan muslimivähemmistön ja buddhalaisenemmistön välit ovat jo pitkään olleet kireät. Ministerin mukaan muslimit ovat olleet erilaisten iskujen kohteena ja heitä on perusteettomasti syytetty ääriliikkeisiin kuulumisesta.

Hakeem totesi perjantaina ulkomaan kirjeenvaihtajien kanssa pidetyssä kokouksessa, että maan hallituksen tulee ryhtyä toimiin niitä ryhmiä vastaan, jotka levittävät vihaa muslimeja kohtaan.

Hakeem vaati hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin myös niitä henkilöitä kohtaan, jotka ovat syyllisiä viime aikojen väkivaltaisuuksiin Sri Lankan lounaisosissa. Kesäkuussa kaksi muslimia kuoil ja kymmeniä loukkaantui buddhalaisryhmän järjestämässä muslimeja kritisoivassa joukkokokouksessa.

Tämän lisäksi useiden muslimien koteja ja myymälöitä ryösteltiin ja poltettiin.

Sri Lankan hallitusta on syytetty silmien ummistamisesta jo vuosia jatkuneille muslimienvastaisille vihapuheille ja iskuille.

Suosittelemme