Hyppää sisältöön

Argentiinan taisteluhevonen laukoi: "En ole mikään Rambo"

Argentiinan Javier Mascherano on ollut kenties joukkueensa tärkein yksittäinen MM-turnauksessa. Keskikenttämies hillitsi hieman kehujiaan haastattelussa

Argentiinan Javier Mascherano tuulettaa maaliaan.
Javier Mascherano on aloittanut kaikki Argentiinan ottelut. Kuva: EPA / Fernando Bizerra jr.
Juho Talja

Argentiinan ehdottomiin avainpelaajiin kuuluvat Javier Mascherano on saanut ansaitusti kiitosta peleistään MM-turnauksessa. Sunnuntaisessa loppuottelussa Saksaa vastaan Mascherano on tärkeässä roolissa joukkueensa keskikentän pohjalla.

Taistelijana tunnettu Mascherano itse on kehuista hieman hämillään. Keskikenttäpelaaja halusi lausunnoillaan hieman hillitä häntä ylistäneitä tahoja.

- En ole mikään Rambo tai Jose de San Martín, Mascherano sanoi viitaten sekä viiidakkotaistelutaidoistaan tuttuun elokuvasankariin että Argentiinan taannoisen itsenäisyystaistelun johtohahmoon.

- Otan kehut huumorilla, mutta olen hieman häpeissäni. Ja tämä ei ole mitään teeskenneltyä vaatimattomuutta.

Mascheranon mukaan kehujat alkavat helposti odottaa sankareiltaan ihmetekoja, joihin ei ole mahdollista yltää. Loppuottelussa vahvaa Saksaa vastaan Argentiinan pelaajien on kuitenkin yllettävä lähes täydelliselle tasolle voittaakseen.

- Haluamme voittaa loppuottelun ja maailmanmestaruuden. Pelaamme ilman pakkomielteitä tai pelkoa.

- Saksa on hyvä ja voimakas joukkue, mutta luotan Argentiinan. Voimme neutraloida monia heidän vahvuuksiaan omilla aseillamme ja aiheuttaa heille ongelmia.

Suosittelemme sinulle