Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Martin sooloili etappivoittoon, Gallopin nousi Tourin johtoon

Aika-ajon maailmanmestari Tony Martin polki soolosuorituksella Ranskan ympäriajon yhdeksännen etapin voittoon. Tony Gallopin nousi Tourin kokonaiskilpailun johtoon.

Kuuntele Ismo Nykäsen radioraportti kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pyöräilyn Ranskan ympäriajon yhdeksäs etappi oli 170 kilometrin mittainen mäkietappi Gerardmerista Mulhouseen. Matkan varrella oli kuusi pitkää nousua, joten etappi antoi hyvää esimakua maanantain vuoristoetapista.

Omega Pharma-Quick Step -tallin Tony Martin ja Cannondalen Alessandro De Marchi lähtivät rohkeasti karkumatkalle jo aikaisessa vaiheessa. Martin pudotti De Marchin kannoiltaan 110 kilometrin jälkeen Le Marksteinin nousussa ja piti etumatkansa loppuun asti. Maalissa hänen ja takaa-ajoryhmän ero oli 2.45.

Tourin kokonaiskilpailussa saatiin uusi johtaja, kun ranskalainen Tony Gallopin nousi kisan kärkeen. Lotto-Belisol-tallin polkija ylitti maaliviivan takaa-ajoryhmän kanssa. Pääjoukko, jossa oli mukana johtajan keltaista paitaa toiselta etapilta asti kantanut Astana-tallin Vincenzo Nibali, saapui maaliin noin viisi minuuttia myöhemmin.

Gallopin oli tähän päivään lähdettäessä kokonaiskilpailussa 11. sijalla ja oli Nibalia 2.37 perässä. Nibali putosi nyt kakkoseksi ja on Gallopinia 1.34 jäljessä. Portugalilainen Tiago Machado nousi 20. sijalta kolmanneksi.

Ympäriajon voittajasuosikeiksi laskettu Tinkoff-Saxo-tallin Alberto Contador putosi kokonaiskisassa yhdeksännelle sijalle (+4.08). Myös suosikkeihin kuuluva Movistarin Alejandro Valverde on nyt seitsemäntenä (+4.01) ja Sky-tallin Richie Porte putosi pari sijaa viidenneksi (+3.32).

Suosittelemme