Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Nibali palasi Tourin johtoon – Contador vuodatti kyyneleitä

Astana-tallin Vincenzo Nibali otti vakuuttavan voiton pyöräilyn Ranskan ympäriajon ensimmäisellä vuorietapilla. Voittajasuosikki Alberto Contador joutui keskeyttämään.

Kuuntele Ismo Nykäsen radioraportti kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranskan ympäriajon kymmenes etappi oli Tourin ensimmäinen vuorietappi ja neljän ykköskategorian sekä kolmen vain hieman helpomman nousun taivallusta vaikeutti välillä rankaksi äitynyt sade.

161,5 kilometrin mittaisella etapilla nähtiinkin dramatiikkaa ja lukuisia kaatumisia. Yksi näistä kaatuneista oli Tinkoff-Saxo-tallin Alberto Contador, joka oli jälleen yksi Tourin ennakkosuosikeista. Espanjalainen kaatui noin 65 kilometrin taivalluksen jälkeen jyrkässä alamäessä ja loukkasi rytäkässä polvensa.

Contador yritti jatkaa kisaa, mutta huomasi tämän lopulta toivottomaksi. Kaksinkertainen Tour-voittaja purskahtikin itkuun keskeytettyään. Contadorin tiedottajan mukaan ajaja ei ollut varma, mikä aiheutti kaatumisen.

- Hän kertoi, että hän osui kiveen tai ajoi kuoppaan tiessä, tai jotain vastaavaa, ja hän kaatui. Hän ei pystynyt tekemään mitään, Jacinto Vidarte sanoi.

Contadorin keskeytys oli toinen suuri takaisku kilpailulle, sillä jo aikaisemmin viime vuoden mestari Chris Froome joutui jättämään leikin kesken kaaduttuaan viidennellä etapilla.

Rannemurtumasta kärsivä Froome lähetti kilpakumppanilleen Twitter-viestin tapahtuneen jälkeen. Hän totesi Contadorin keskeytyksen olevan ”iso menetys Ranskan ympäriajolle ja toivoi näkevänsä espanjalaisen Espanjan ympäriajossa.

Contadorin poisjäänti vahvisti entisestään Vincenzo Nibalin voittomahdollisuuksia. Italialainen nousi voittotaisteluun viimeisessä, raastavassa nousussa, kun hän otti kiinni irtiotossa olleen Katusha-tallin Joaquim Rodriguezin. Nibali karisti Rodriguezin kannoiltaan, nousi viimeisen kilometrin yksin ja ylitti maaliviivan 15 sekuntia ennen toiseksi noussutta FDJ-tallin Thibaut Pinota.

Kokonaiskilpailussa Nibalin johto on 2 minuuttia ja 23 sekuntia Sky-tallin australialaispolkijaan Richie Porteen ja 2 minuuttia ja 47 sekuntia Movistar-tallin Alejandro Valverdeen. Sunnuntaina kokonaiskilpailussa kolmanneksi noussut Portugalin Tiago Machado kuului myös päivän epäonnekaisiin, sillä hän joutui keskeyttämään kaatumisen takia.

Tiistaina ympäriajossa on lepopäivä.

Suosittelemme