Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Keltaisen liivin haltija pitää Touria rautaisessa otteessa

Astana-tallin Vincenzo Nibali ratkaisi pyöräilyn Ranskan ympäriajon 13. etapin edukseen viimeisillä kilometreillä. Nibali kasvatti johtoaan ympäriajossa.

Kuuntele Ismo Nykäsen radioraportti kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranskan ympäriajon tämänpäiväisellä 197,5 kilometrin mittaisella vuoristoetapilla oli kolme tiukkaa nousua, joista viimeistä edellinen oli 14 kilometrin pituinen ykköskategorian ja viimeinen 18 kilometrin pituinen jyrkin mahdollinen nousu. Yhdeksän ajajaa lähti irtiottoon heti ensimmäisessä nousussa ja sai taivaltaa rauhassa noin 120 kilometriä ennen seuraavaa, ykköskategorian nousua Col de Palaquitille.

Cannondale-tallin Alessandro De Marchi, AG2R-tallin Blel Kadri ja Omega Pharma-Quick Step -tallin Jan Bakelants lähtivät irtiottoon toisessa nousussa ja De Marchi iski, kun maaliin oli 57 kilometriä. Takaatuleva joukko, jossa polki myös kisaa johtava Vincenzo Nibali, otti kuitenkin karkulaisen kiinni viimeisessä nousussa.

Netapp-Endura-tallin Leopold König ja Tinkoff-Saxo-tallin Rafal Majka yrittivät omaa ratkaisuaan 186 kilometrin kohdalla, mutta Nibali pystyi polkemaan kaksikon kiinni. Italialainen löi lisää vauhtia, kun maaliin oli matkaa 3,2 kilometriä, eivätkä König tai Majka pystyneet tähän vastaamaan. Nibali sai voitti Majkan 10 ja Königin 11 sekunnilla.

Kokonaistilanteessa Nibali kasvatti johtoaan 50 sekunnilla, kun toisena ollut Sky-tallin Richie Porte oli etapilla suurilla vaikeuksissa. Porte polki maaliin 8.48 Nibalin jälkeen ja putosi 16. sijalle. Toiseksi nousi Movistar-tallin Alejandro Valverde, joka on Nibalia 3.37 perässä.

Suosittelemme