Hyppää sisältöön

"Olisin levollisin mielin Hämeenlinnassa" – teräsyhtiöiden yhdistyminen etenee, säästöjä edessä

Hämeenlinnassa saadaan lähikuukausina jännittää Ruukin yksikköjen tuhannen työntekijän kohtaloa, kun Ruukin ja ruotsalaisen teräsyhtiön SSAB:n yhdistyminen etenee. Yhdistymisestä on tarkoitus saada 150 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Uuden yhtiön Euroopan toimintojen johtajaksi nouseva Olavi Huhtala kertoo, että yhdistyvillä yhtiöillä on paljon päällekkäistä toimintaa.

Kuva: Ruukki
Eero Hyvönen

Ruukin ja SSAB:n yhdistyminen varmistui tiistai-iltana. Entiset kilpailijat pääsevät kohta vertaamaan tarkasti yksikköjensä toimintaa. Uuden yhtiön Euroopan toimintojen johtajaksi nouseva Olavi Huhtala uskoo hämeenlinnalaisten pärjäävän vertailussa.

– Kyllä olisin ihan levollisin mielin Hämeenlinnassa.

Huhtala ei voi luvata työpaikkojen säilyvän Hämeenlinnassakaan.

–Tässä on kuitenkin koko ajan heidän kanssaan ollut esillä se, että missä parhaiten töitä tehdään ja parhaiten pärjätään, siellä on paras tulevaisuudennäkymä.

Huhtala muistuttaa, että kustannuksia voidaan vähentää muutenkin kuin väkeä vähentämällä. Uuden yhtiön suuruus voi synnyttää säästöjä esimerkiksi ostomarkkinoilla.

Eurooppaa johdetaan Hämeenlinnasta

SSAB:n omistajilla on enemmistö äänivallasta uudessa yhtiössä. SSAB:n nykyjohto ottaa haltuunsa useimmat huippupaikat uudessa yhtiössä. SSAB:stä tulee toimitusjohtaja ja kolme viidestä divisioonan johtajasta.

Ruukin Marko Somerma saa vastuulleen rakentamiseen liittyvän liiketoiminnan ja Huhtala johtaa Euroopan toimintoja. Konsernin tukitoimintoihin on valittu Taina Kyllönen. Hän vastaa jatkossa koko konsernin viestinnästä

Huhtala on johtanut Ruukin kaikkea teräsliiketoimintaa Hämeenlinnasta. Sieltä hän aikoo johtaa myös yhdistyneen yhtiön Euroopan toimintoja.

Suosittelemme sinulle