Hyppää sisältöön

Ranuan karhunpentu kasvaa tuttipullon voimalla – video

Alkuvuodesta Ranuan eläinpuistossa emonsa hylkäämäksi joutunut karhunpentu kasvaa hurjaa vauhtia. Nyt pentu painaa jo yli 36 kiloa kun vielä huhtikuussa tyttökarhun painoksi punnittiin noin 6 kiloa.

Ranuan karhunpentu 22.7.14.
Kovaa vauhtia kasvava karhunpentu herkuttelee päivän aikana muun muassa lihaa ja kalaa sekä useita tuttipullollisia maitoa.

Ranuan eläinpuiston karhunpentu on kasvanut muutamassa kuukaudessa hurjasti. Eläinpuiston eläintenhoitajien tiimivastaava Miia Varanka kertoo, että noin puolivuotias tyttökarhu punnittiin torstaina ja pentu painaa jo 36,4 kiloa.

Myös ruokahalu on kasvanut. Vielä huhtikuussa pentua syötettiin kuusi kertaa päivässä ja se nautiskeli kerralla yhden tuttipullollisen maitoa ja kauravelliä sekä pieniä annoksia kiinteämpää ruokaa. Nyt pennun ruokahetkiä on vähennetty, mutta annokset ovat suurentuneet.

Tällä hetkellä pentua syötetään kolme kertaa päivässä ja ruoka-annokseen kuuluu muun muassa 1,5 tuttipullollista maitoa, hedelmiä, kalaa ja lihaa.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

– Päivällä karhua ruokitaan kaksi kertaa ja se saa hedelmiä, marjoja, vihanneksia, maitoa sekä pieniä annoksia lihaa ja kalaa. Kolmannen kerran pentu syötetään yöllä jolloin se herkuttelee suuremman annoksen lihaa ja kalaa, Varanka sanoo.

Tassu ylös ja hampaat esiin

Ruokailun jälkeen nuorella pennulla riittää rutkasti virtaa. Karhu onkin nauttinut kesästä leikkien, painien kantojen kanssa ja kirmaten pitkin suurta ulkoaitausta. Varanka kertoo, että pennun kouluttaminenkin on aloitettu pikkuhiljaa.

– Emme opeta mitään sirkustemppuja vaan asioita jotka auttavat pennun hoitamisessa ja terveyden seuraamisessa. Pentu on oppinut jo muun muassa näyttämään hampaat niiden tarkastamista varten ja näyttämään tassua jotta kynsien hoitaminen on helpompaa. Tyttökarhu on kyllä oppinut hienosti ja osaa käyttäytyä hyvin, Varanka iloitsee.

Nimeä vailla

Eläinpuistosta myös muistutetaan, että karhunpennulle voi edelleen ehdottaa nimeä. Pentu on saanut jo paljon nimiehdotuksia, mutta nimen valintaan on vielä aikaa ja nimiehdotuksia (siirryt toiseen palveluun) kerätään 31.8.2014 saakka.

Suosittelemme sinulle