Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Turva-aitavalmistajalla ennätyskova tahti tilauksissa

Nurmeslaisella turva-aitavalmistajalla Saher-Aidoilla menee tällä hetkellä paremmin kuin koskaan. Tilauskirjat ovat ennätyksellisen täynnä, johtuen yleisestä taantumasta. Varatoimitusjohtaja Tiia Toivaisen mukaan taantuman aikana ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota turva-asioihin.

Saher-aidat Oy:n varatoimitusjohtaja Tiia Toivanen veljensä kanssa.
Kuva: Esa Huuhko / Yle
Anna Huttula
Avaa Yle-sovelluksessa

Aitavalmistajalla on nyt kissanpäivät. Teollisuusaitoja valmistava Saher-Aidat on toiminut kohta kolmekymmentä vuotta. Yksi syy menestykseen on huono yleinen taloudellinen tilanne.

– Mitä huonompi taloudellinen tilanne ja mitä enemmän turvattomuutta niin sitä enemmän meillä on hommia. Se on  meidän onni kyllä, kertoo varatoimitusjohtaja Tiia Toivanen.

– Asiakkaina meillä on teollisuus ja julkinen puoli. Eli aidataan päiväkoteja, vedenottamoita, kaatopaikkoja ja sellaisia. Jonkin verran yksityisiäkin, mutta vähemmän, Toivanen jatkaa.

Teollisuusalueen hallissa aidat syntyvät alusta asti. Alumiinilangasta ja sinkitystä teräslangasta paikanpäällä kudotun verkon ympärille hitsataan järeä kehikko.

Aitaa menee kymmenistä metreistä tuhansiin metreihin.

Tiia Toivanen

Perinteisen teräsverkkoaidan ohi suosiossa on menossa tukevampi, valmiista elementeistä kasattu aita, joita tehtaalla myös valmistetaan. Aitatilaukset ovat vaihtelevia, johtuen työn mittatilausluonteesta.

– Riippuu kohteesta. Aitaa menee kymmenistä metreistä tuhansiin metreihin, eli kilometreihin ja sitten portteja. Aina melkein portteja lähtee mukaan, Toivanen pohtii keskimääräistä tilausta.

Parinkymmentä henkilöä työllistävän yrityksen liikevaihto oli viime vuonna yli neljä miljoonaa euroa. Vilkkaasta kotimaankaupasta huolimatta aidat eivät vielä liiku ulkomaille asti.

– Ulkomaille viedään tosi vähän, että Suomen markkinat riittää tällä hetkellä. Vaatisi aika paljon paneutumista, investointeja ja tietotaitoa videä ulkomaille, varatoimitusjohtaja mainitsee.

Suosittelemme sinulle