Hyppää sisältöön

Vatsatautiepidemian huippu ohi Tampereella – sairausilmoituksia kirjattu 545

Vatsatautiepidemia näyttää Tampereen kaupungin osalta laantuvan. Myös Nokialta, Pirkkalasta ja Ylöjärveltä yhteydenotot uimarannalta saaduista vatsatautioireista ovat rauhoittuneet.

Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Tampereella eniten uimareiden ilmoittamia sairaustapauksia ilmeni 26–29. heinäkuuta. Tämän jälkeen ilmoituksia vatsatautiin sairastuneista on tullut päivä päivältä vähemmän. Kaikkiaan sairaustapauksia Tampereella on kirjattu 545.

Nokialta, Pirkkalasta ja Ylöjärveltä tulleet yhteydenotot uusista vatsatautitapauksista näyttävät laantuneen. Viime päivinä niitä on tullut Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö Pirtevaan vain muutamia.

Keskiviikkona otetussa rutiinikokeessa Nokian uimaranta oli puhdas.

Valvontaeläinlääkäri Maria Wahlfors arvelee, että Pirtevalle aiemmin tulleet yhteydenotot vatsatautioireista eivät välttämättä ole liitettävissä suoraan uimavesiin.

– Ei voida puhua epidemiasta tällä alueella tämänhetkisen tilanteen perusteella, Wahlfors viittaa Nokiaan, Pirkkalaan ja Ylöjärveen.

Wahlforsin mukaan Pirtevan alueella uimarannoilta ei oteta ylimääräisiä vesinäytteitä, vaan seurantaa jatketaan normaaliin tapaan.

Tampereella uimareissusta sairastuneet voivat nytilmoittautua verkossa. (siirryt toiseen palveluun)Tohloppijärven ja Tesomajärven uimarannoilla sekä Kaukajärven Riihiniemessä ja Suolijärvellä ei edelleenkään suositella uimista.

Suosittelemme sinulle