Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Lounais-Kiinan maanjäristyksessä kuollut ainakin 175 ihmistä

Yhdysvaltain geologian tutkimuslaitoksen mukaan maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,1 magnitudia, ja sen keskus oli tiettävästi kymmenen kilometrin syvyydessä.

Hanna Hanhinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Lounais-Kiinassa sunnuntaina tapahtuneessa maanjäristyksessä on kuollut ainakin 175 ihmistä, kertoo Kiinan valtion media. Loukkaantuneita on arvioiden mukaan yli tuhat. Vajaan 200 ihmisen kerrotaan olevan kateissa.

Yhdysvaltain geologian tutkimuslaitoksen mukaan maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,1 magnitudia, ja sen keskus oli tiettävästi kymmenen kilometrin syvyydessä. Kiinalaisviranomaiset arvioivat järistyksen hieman voimakkaammaksi, 6,5 magnitudia.

Rakennuksia sortui maanjäristyksen voimasta. Sortuneiden rakennusten joukossa oli muun muassa paikallinen koulu. Kiinalaismedian mukaan yli 12 000 taloa on romahtanut.

Ihmiset ryntäsivät rakennuksista kaduille maanjäristyksen jälkeen, kuvailee valtion media tapahtumia. Sähköt ovat poikki ja viestintäyhteyksiä on katkennut. Kiinan hallitus lähettää alueelle telttoja, sänkyjä, takkeja ja peittoja.

Maanjäristys sattui Yunnanin maakunnassa. Kiinan valtion television mukaan maanjäristys maakunnassa tapahtuneista järistyksistä voimakkain 14 vuoteen.

Suosittelemme sinulle