Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kymmeniä kaivettu elossa esiin Kiinan maanjäristyksessä

Eilisen luonnontuhon jäljiltä raunioista on pelastettu muun muassa pikkulapsi, joka oli loukannut molemmat jalkansa, kertoo uutistoimisto Xinhua.

Pelastustyöntekijät etsivät eloonjääneitä sunnuntain maanjäristyksen jäljiltä Yunnanin maakunnassa 4. elokuuta.
Pelastustyöntekijät etsivät eloonjääneitä sunnuntain maanjäristyksen jäljiltä Yunnanin maakunnassa 4. elokuuta. Kuva: AFP / Lehtikuva
Tiina Länkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Maanantain pelastustöissä on löydetty kymmeniä eloonjääneitä Kiinan Yunnanin sunnuntaisen maanjäristyksen jäljiltä. Järistyksessä kuoli ainakin 398 ihmistä ja 1 800 loukkaantui. Pelkästään köyhässä Ludianin asutuskeskuksessa järistys tuhosi peräti 12 000 kotia.

Tuhoutuneiden talojen kappaleita käsin siirrelleet pelastustyöntekijät löysivät raunioista muun muassa viisivuotiaan pojan, jonka molemmat jalat olivat vammautuneet, kertoo Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua. Uutistoimiston mukaan pelastustyöntekijät olisivat vapauttaneet sortuneiden rakennusten loukusta 32 ihmistä.

Paikan päällä oleva hoitohenkilökunta on valitellut Xinhualle, ettei pahoin loukkaantuneita pysty leikkaamaan paikan päällä, ja että lääkkeet ovat uhkaavan vähissä. Pelastustyöntekijät puolestaan ovat huolissaan jatkuvien sateiden ja maanvyörymien haittavaikutuksesta pelastustöissä. Tiet ovat järistyksen jäljiltä poikki.

Maanjäristys oli Yunnanin voimakkain 14 vuoteen. Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 6,1 magnitudia ja Kiinan viranomaisten mukaan 6,5 magnitudia.

Suosittelemme sinulle