Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Jyväskylässä saa jatkossa pakata kouluun mukaan oman läppärin tai tabletin

Jyväskylässä oppilaat saavat tuoda jatkossa omat mobiililaitteet kouluun opetuskäyttöön. Vanhempien ei kuitenkaan tarvitse rynnätä koululaisen takia tietokoneostoksille.

Lapsi harjoittelee matematiikkaa tabletilla.
Kuva: Yle
Tenho Tornberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön vasta 2016, mutta Jyväskylän kouluissa valmistaudutaan jo nyt ottamalla laajemmin käyttöön tieto- ja viestintäteknologiaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kouluille rakennetaan omia langattomia verkkoyhteyksiä, jonne oppilaat voivat halutessaan kirjautua omilla laitteillaan. Oppilaat opiskelevat edelleen pääsääntöisesti perinteisten oppikirjojen avulla, mutta mobiililaitteita käytetään oppikirjojen rinnalla.

Oppitunneillta tietoa voidaan hakea sähköisistä tietolähteistä mobiililaitteiden avulla ja tehtäviä voi tehdä sähköisesti.

Tietokone- tai tablettikaupoille vanhempien ei tarvitse rynnätä, sillä ne oppilaat, jotka eivät käytä omia laitteita, saavat käyttöön koulun laitteet.

– Me pyrimme järjestämään jokaiselle koululle kannettavia mobiililaitteita sen verran, että niitä riittää niille oppilaille, jotka eivät pysty sitä laitetta kouluun tuomaan. Tässä kulkee mukana ikivanha ajatus siitä, että jos ei ole omat sukset mukana niin hae varastosta koulun tavarat, kertoo Jyväskylän perusopetuspalveluiden projektipäällikkö Jarkko Lampinen.

Suosittelemme