Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Ranskalaisjuoksija uhittelee: "Olen aina varma voitostani"

800 metrin ylivoimainen Euroopan tilastokärki juoksee 100 metriä nopeampaa kuin 110 metrin aitojen ykkönen. Pierre-Ambroise Bosse aikoo voittaa Euroopan mestaruuden nopeudellaan.

Pierre-Ambroise Bosse
Kuva: EPA
Annimari Korte
Avaa Yle-sovelluksessa

Voisi kuvitella 110 metrin aitojen Euroopan tilastoykkösen ja maailmantilaston kakkosen ajalla 12,95 olevan nopea. Pascal Martinot-Lagarden ennätys 100 metrillä on kuitenkin vain 10,94 viime vuodelta. 800 metrin juoksija Pierre-Ambroise Bosse uskoo juoksevansa 100 metriä aikaan 10,4-10,6.

- Pascal on todella nopea aitojen välissä. Hän ottaa kolme nopeaa askelta. Minun juttuni on juosta pitkiä askeleita. Askelpituuteni on 2,65 metriä kun juoksen nopeasti. 800 metrillä se on 2,45-2,60 metriä. Olen melkein kuin Christophe Lemaitre, Bosse kertoi Yle Urheilulle.

- Emme voi tietää totuutta ellemme mene kisaamaan. Haluaisin kyllä kisata häntä vastaan satasella, koska uskon olevani häntä nopeampi.

"Se sattuu todella paljon juostessa. Mutta se hinta pitää maksaa maailman toiseksi nopeimmasta 800 metrin juoksusta."

Pierre-Ambroise Bosse

Bosse on Euroopan tilastokärki Ranskan ennätyksellä 1.42,53. Tilaston toisella sijalla oleva Marcin Lewandowski on juossut lähes kaksi sekuntia hitaammin, 1.44,24. Hänen perässään on toinen puolalainen Adam Kszczot ajalla 1.44,50.

- Pahin vastustajani Lewandowski on juossut 100 metriä 10,64. Sain juuri selville. Jos olemme tasoissa kun on 100 metriä jäljellä, hän voittaa. Jos taistelu jää viimeiselle sadalle metrille, häviän. Olen kuollut siinä vaiheessa.

- Finaali tulee olemaan nopea, koska olen mukana. Minun on juostava nopea aika ja aloitettava kovaa, jotta voitan. Minulla ei ole loppukiriä. Tiedän, että puolalaiset ovat fiksuja ja he koittavat yhdessä jollain tapaa voittaa minut. Olen kuitenkin aina varma voitostani, itsevarma Bosse sanoi.

Vamma vaivaa

22-vuotias Bosse ei ole koskaan kärsinyt loukkaantumisista, mutta nyt hänellä on ollut istuinkyhmyssä kipua jo jonkin aikaa.

- Nyt en pysty edes juoksemaan nopeasti harjoituksissa. Voin juosta nopeusharjoituksia ainoastaan ylämäkeen. Viime vuonna juoksin 10,60 harjoituksissa, joten uskon pystyväni juoksemaan nopeampaa kilpailussa. En ole nopeampi nyt kuin viime vuonna, olen vain parempi kaikessa muussa.

- Minulla on istuinkyhmyssä kipua koko ajan. Se sattuu todella paljon juostessa. Mutta se hinta pitää maksaa maailman toiseksi nopeimmasta 800 metrin juoksusta, Bosse nauroi.

Martinot-Lagarde ei ole Bossen kanssa samaa mieltä sadan metrin kisasta. Hän on kuitenkin valmis kohtaamaan Bossen kilpailussa kauden jälkeen.

- 110 metrin aitojen pohja on pikajuoksu. Uskon, että päihitän hänet vaikka hän onkin erittäin hyvä urheilija. Olin loukkaantuneena kun juoksin 10,94, joten uskon, että voisin juosta noin 10,6-10,7 tällä hetkellä, Martinot-Lagarde kertoi.

- Haluan kisata hänen kanssaan Brysselin Timanttiliigan jälkeen kun kauteni on ohi, minulla on iso hampurilaisateria mahassa ja olen juonut pari kaljaa. Sitten näemme kuka on paras.

Suosittelemme sinulle