Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Viita niukasti ulos korkeusfinaalista - "Sade haittasi 223:ssa"

Jussi Viita putosi niukasti korkeushypyn EM-finaalista. Sade vaikeutti hyppäämistä, mutta Viita säästyi dramaattisilta liukastumisilta.

Jussi Viita kuvassa
Kuva: Lehtikuva
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

**ZÜRICH. **Jussi Viita karsiutui niukasti korkeushypyn finaalista yleisurheilun EM-kisoissa Zürichissä. Viita ylitti 219, mutta hänen kohtalokseen koitui pudotus 215:stä. 215 ylittyi vasta toisella yrityksellä. Ilman tätä pudotusta tie olisi auennut finaaliin.

- Sade haittasi tuntuvasti 223:n hyppyjäni. Siinä vaiheessa kun sade oli rankinta, kukaan ei nähdäkseni tehnyt onnistuneita hyppyjä, Viita kertasi.

- Korkeushyppy on tekniikkalaji. Katseen pitäisi olla korkealla ja ei ole helppoa hypätä, kun vettä tulee silmiin. Kaikki hyppäävät aina heikommin, kun sade alkaa, Viita selvitti.

Viita huomautti, että osan hyppytekniikka hajoaa herkemmin kuin toisten.  

- Liukastumiset ovat kiinni myös ponnistustekniikasta. Sateella sattuu liukastumisia. Aleksei Dimitrik (Venäjä) kuului tämän karsinnan uhreihin, vielä hallikaudella hän hyppäsi 240-korkeuden, tänään vain 210, Viita totesi.

- Korkeuden kärjen taso on noussut tällä kaudella harvinaisen kovaksi. 240:n ylittäjiä on riittänyt ja uskon, että täälläkin tulee hieno kilpailu. Bohdan Bondarenko (Ukraina) ei ole viime aikoina kilpaillut, joten hänen virettään on vaikea arvioida, Viita mietiskeli.

Suosittelemme sinulle