Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Partanen nousemassa ryminällä kärkijoukkoihin - "Huomaa, että on tehty oikeita asioita"

Aku Partanen kohensi omaa ennätystään Zürichin EM-kilpailujen 50 kilometrin kävelyssä lähes kaksi minuuttia. Yhteensä tänä vuonna ennätyksestä on lähtenyt jo lähes kuusi minuuttia. Katso Partasen maalintulo ja haastattelu kuvaa klikkaamalla!

Aku Partanen oli Zürichin 50 kilometrin kävelyssä 18:s ennätysajallaan 3.52,58. Hän jäi kisan voittaneesta Ranskan Yohann Dinizin uudesta maailmanennätyksestä 3.32,33 hieman alle 20 minuuttia ja maalissa oli tyytyväinen suomalainen.
Suvi Hakkarainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Aku Partanen oli Zürichin 50 kilometrin kävelyssä 18:s ennätysajallaan 3.52,58. Hän jäi kisan voittaneesta Ranskan Yohann Dinizin uudesta maailmanennätyksestä 3.32,33 hieman alle 20 minuuttia ja maalissa oli tyytyväinen suomalainen.

Partanen kohensi omaa ennätystään lähes kahdella minuutilla, eikä mies olisi juuri enempää voinut toivoa.

- Ei voi, tosi hyvä kävely. Pystyin vielä viimeisellä kympillä vähän kiristämään, iloitsi Partanen.

Matka ei sujunut Partasen ennakko-odotusten mukaan.

- Se oli vähän hassua, 15 kilometrin kohdalla oli pahin vaihe. Ennen ei ole kyllä ollut tuollaista, 22-vuotias Partanen ihmetteli.

- Tosi hyvin lähti ensimmäinen kymppi käyntiin ja sitten 15 kilometrin kohdalla iski selkäkramppi. Se vähän ruokkii itseään, kun alkaa jostain kohdasta kiristää, niin ei pysty pitämään kävelyä rentona. Sain sitten Vallulta (valmentaja Valentin Kononen) hyviä ohjeita ja sain sen korjattua ja se lähti paranemaan. Todella hyvin kyllä jaksoin loppuun asti ja olen todella tyytyväinen, Partanen analysoi.

Hyvät tulokset tuovat luottoa tekemiseen

Vaikka tulos on kirkkaasti kävelijän oma ennätys, vielä jäi jotain hampaankoloonkin.

- Vähän harmittaa, että siinä minuutin päässä oli kuulemma monta kävelijää. Siinä jäi ehkä parannettavaa, että ottaa niitä sijoja kiinni seuraavissa kisoissa. Mutta kyllä pitää olla tyytyväinen, ei kuitenkaan ole niin kauaa edellisestä 50 kilometristä ja nyt pystyi kuitenkin kaksi minuuttia kiristämään siitä. Täytyy olla tosi tyytyväinen siitä, että on pystynyt kesän aikana nostamaan näin hyvin tasoa.

Niin harvoin näitä pääsee kokemaan ja sitten kun vielä onnistuu, niin ei sitä voi oikein sanoin kuvailla, miten hyvä fiilis se on.

Aku Partanen

Partanen on ollut koko vuoden kovassa iskussa. Maaliskuussa mies käveli edellisen ennätyksensä 3.54.54, jolloin hän paransi aikaansa lähes neljä minuuttia. Partanen näkee selkeän kehityksen maaliskuulta.

- Jaksoin paremmin loppuun asti, en hyytynyt viimeisten kolmen kilometrin aikana, Partanen nauroi.

- Huomaa, että on tehty oikeita asioita ja se antaa luottoa omaan tekemiseen. Niin harvoin näitä pääsee kokemaan ja sitten kun vielä onnistuu, niin ei sitä voi oikein sanoin kuvailla, miten hyvä fiilis se on.

Suosittelemme sinulle