Hyppää sisältöön

Risikko: 4-tien remontin suunnittelutyö alkaa Äänekoskella

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko on pyytänyt Liikennevirastoa käynnistämään tiesuunnitelman teon valtatie 4 Äänekosken kohdalla. Suunnitelman on määrä valmistua ensi vuonna.

Kuvassa on 76 tonnia painava ajoneuvoyhdistelmä
Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle
Pauliina Tolvanen

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko kertoo haluavansa edistää Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan investointipäätöstä.

– Liikennepolitiikalla voidaan näin tukea investointien ja työpaikkojen saamista Suomeen, Risikko toteaa ministeriön tiedotteessa.

Syksyn aikana suunnitelmissa on kartoittaa Metsä Groupin kanssa logistiikkaprosessi ja liikenneväylien kapasiteetti- ja turvallisuustarpeet. Tavoitteena on, että selvityksen valmistuttua Metsä Group voi tehdä tarvittavat päätökset mahdollisimman pian.

– Neuvottelut Metsä Groupin kanssa ovat jo käynnissä. Niissä kartoitetaan myös yhtiön mahdollisuudet osallistua väyläinvestointeihin. Tämä on lähtökohtana kaikissa elinkeinopoliittisissa väyläinvestoinneissa. Yhtiöt osallistuvat myös itse liikennejärjestelmän kehittämisen kustannuksiin, sanoo ministeri Risikko.

Suosittelemme sinulle