Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Kenraali Hägglund: Venäjästä ei sotilaallista uhkaa Suomelle – "Sai viimeksi niin rankasti turpiinsa"

Kenraali Gustav Hägglundin mukaan Venäjän hyökkäyskynnys Suomeen on tavattoman korkea.

Entinen puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund on tottunut ottamaan kärkevästikin kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Nyt hän on pistänyt ajatuksensa kirjoihin ja kansiin. Hägglundin kanssa keskusteltiin Aamu-tv:ssä muun muassa Ukrainan kriisistä ja Venäjä-suhteista. Kuva: Yle
Jessikka Aro
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen on tärkeä tiedostaa, että Venäjä on tarvittaessa valmis käyttämään sotilaallista voimaa, sanoo kenraali Gustav Hägglund.

Hägglundin arvion mukaan Venäjällä tuskin kuitenkaan on minkäänlaista suunnitelmaa valmiina Suomen-hyökkäyksen varalta, eikä Venäjästä ole akuuttia tai ajankohtaista sotilaallista uhkaa Suomelle.

– On paljon houkuttelevampia kohteita. Ne sai viimeksi niin rankasti turpiinsa sekä talvisodassa että kesällä 1944, että hyökkäyskynnys on tavattoman korkea, Hägglund sanoi torstaina Ylen aamu-tv:ssä.

Sen sijaan Venäjä voisi Hägglundin mielestä yrittää palauttaa poliittista vaikutusvaltaa, joka Neuvostoliitolla oli yya-sopimuksen aikana.

Hägglund sanoo uskovansa, että Venäjä on tämänhetkiseen Suomen-suhteeseensa tyytyväinen, koska se on Venäjälle hyödyllinen.

– Maiden taloudet täydentävät toisiaan. Ja onhan tämä esimerkki siitä, miten hyvin [Venäjä] tulee toimeen naapurin kanssa.

Hägglund muistuttaa, että Venäjällä on useita naapurimaita, joiden kanssa se ei tule toimeen. Näihin lukeutuvat esimerkiksi Baltian maat.

Suosittelemme