Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Stubb: Kaksoiskansalaisuuden ehtojen kiristämistä ei ole edes harkittu

Pääministerin mukaan nyt ainoastaan selvitetään kaksoiskansalaisuudet mahdollistavan käytännön merkitystä ja vaikutuksia. Hänen mielestään käytännöstä on ollut hyötyä.

Pääministeri Alexander Stubb kävelemässä Lonnan saarella Helsingissä perjantaina 22. elokuuta.
Pääministeri Alexander Stubb kävelemässä Lonnan saarella Helsingissä perjantaina 22. elokuuta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) on vahvistanut, että kaksoiskansalaisuuksia koskevaa järjestelmää kartoitetaan. Hän kuitenkin vakuuttaa, ettei hallitus ole missään vaiheessa edes harkinnut kaksoiskansalaisuuden ehtojen kiristämistä.

– Emme ole kiristämässä minkään näköisiä lakeja vaan olemme vain kartoittamassa sitä kokonaistilannetta, Stubb sanoi perjantaina aamupäivällä.

Hän painotti, että selvityksen taustalla on halu kartoittaa verrattain uuden kaksoiskansalaisuuskäytännön merkitystä ja kokonaisvaikutusta.

– Itse olen nähnyt, että on ollut erittäin hyviä seurausvaikutuksia. Siitä on ollut hyötyä, Stubb vakuutti.

Hän huomautti, että kaksoiskansalaisuuksia on noin puolella maailman maista ja noin puolella EU-maista.

Yle Uutiset kertoi eilen, että sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) selvityttää parhaillaan, onko kaksoiskansalaisuuden ehtoja tarpeen tiukentaa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kertonut olleensa asiassa aloitteellinen. Taustalla on tiettävästi erityisesti venäläisten kaksoiskansalaisten määrän nopea kasvu. Selvitystä käsiteltiin perjantaiaamuna myös tasavallan presidentin sekä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa.

Suosittelemme