Hyppää sisältöön

Soudun MM-kisat käyntiin, Ven luottavaisin mielin

Ulla Varvio on Suomen ainoa kilpailija, jolla on aiempaa MM-kokemusta.

Robert Ven. Kuva: Yle
Yle Urheilu

Soudun MM-kisat käynnistyvät viikonloppuna Hollannissa. Suomen joukkueesta Amsterdamiin matkaavat Robert Ven, Eeva Karppinen, Ulla Varvio, Joel Naukkarinan ja Antti Kilpeläinen. Ainoastaan Varviolla on aiempaa kokemusta MM-kisoista.

Suomalaisista tällä kaudella parhaiten on menestynyt Ven, joka on kehittynyt isoin harppauksin. EM-kisoissa Ven sijoittui miesten yksikköluokassa 12:nneksi.

- EM-kisojen B-finaalin soutu oli minulta ainoa huono. Silloin olisi ollut ihan hyvät mahdollisuudet aina seitsemänneksi asti. EM-regatta antoi kuitenkin kokonaisuudessaan itseluottamusta, Ven arvioi.

Maailmanupin jälkeen Venin palautuminen parhaaseen terään on kestänyt, mutta viime aikoina hän on pystynyt tekemään hyviä ja kovia harjoituksia.

- Lähtökohdat ovat ihan hyvät. Maailmancupin kausi meni todella hyvin. Selkeästi oma tasoni on noussut. Maailmancupin jälkeen palautumisen kanssa on ollut vähän ongelmia ja on ollut pientä flunssaa. Olen kuitenkin ihan luottavainen, kun takana on hyvä kausi, Ven uskoo.

Suosittelemme sinulle