Hyppää sisältöön

Lapsivähennyskohu: Räty pahoittelee huonosti aseteltuja sanojaan

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) pahoittelee Verkkouutisissa huonosti aseteltuja sanojaan lehden eilisessä haastattelussa lapsivähennyksistä. Oppositio, ammattiyhdistysväki ja sosiaalinen media sättivät Rätyä pienituloisten määrän väheksymisestä.

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo ja sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty Lonnan saarella Helsingissä perjantaina 22. elokuuta.
Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo ja sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty Lonnan saarella Helsingissä perjantaina 22. elokuuta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Vesa Sundqvist

Räty sanoi Verkkouutisten haastattelussa, että alle 2 600 euroa ansaitseville rajattu lapsivähennys koskisi liian pientä ryhmää.

Arvostelijoiden mielestä Räty osoitti, ettei ole perillä pienituloisten määrästä. Tänään esimerkiksi julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto JHL on kehottanut pienituloisia jäseniään lähettämään palkkakuittejaan Rädylle.

- Olen erittäin pahoillani huonosti asetetuista sanoistani. Tarkoitukseni ei ollut missään nimessä vähätellä kenenkään työtä tai toimeentuloa, Laura Räty sanoo Verkkouutisille tänään.

Rädyn mielestä valtiovarainministeri Antti Rinteen esittämä lapsivähennyksen kohderyhmä on liian rajattu. Kaikkien keskituloisten olisi Rädyn mukaan päästävä verovähennysoikeuden piiriin, ettei heidän ostovoimansa heikkenisi entisestään.

Suosittelemme sinulle