Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Arsenal teki ihmenousun tasuriin

Arsenal ja Everton tasasivat pisteet dramaattisen lopun jälkeen.

Arsenalin joukkue sai lopussa juhlittavaa. (Arkistokuva)
Arsenalin joukkue sai lopussa juhlittavaa. (Arkistokuva) Kuva: AFP / Lehtikuva
Vesa Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Arsenal teki hienon nousun 2-2-tasapeliin Evertonin vieraana. Everton johti peliä jo 2-0, mutta Arsenal nousi viimeisen kymmenen minuuttisen kahdella maalilla tasoihin.

Evertonin avausmaalin puski 19. minuutilla laitapakki Seamus Coleman, joka oli jäänyt takatolpalle vapaaksi. Nappikeskityksen maaliin antoi Gareth Barry.

Aivan jakson lopussa Everton tuplasi johtonsa, kun Romelu Lukaku rynnisti laidasta ja antoi syötön pystyjuoksun tehneelle Steven Naismithille, joka viimeisteli varmasti ohi Wojciech Szczesnyn. Tilanne haiskahti paitsiolta, mutta avustavan lippu pysyi alhaalla.

Puoliajalla vaihdosta sisään tullut Oliver Giroud sai heti jakson alussa hyvän paikan kavennusmaaliin, mutta volley takatolpalta painui aavistuksen yli maalin.  Giroud sai vielä pari muutakin paikkaa, mutta ranskalaisen ruuti oli märkää.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Arsenal onnistui kuitenkin kaventamaan. Santi Cazorla antoi kovan, matalan keskityksen maalinedustalle ja Aaron Ramsey liukui pallon Everton-puolustuksen keskeltä sisään.

Ja Arsenalin ihmenousu toteutui, kun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Giroud onnistui viimein. Giroud nousi korkeimmalle pääpallossa ja puski pallon ohi Evertonin vahti Tim Howardin.

Suosittelemme sinulle