Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Mo Farah juoksi harvinaisen ennätyksen

Mo Farah juoksi uuden Euroopan ennätyksen harvinaisemmalla matkalla.

Mo Farah.
Mo Farah on nyt myös 2 mailin ME-mies. Kuva: AFP / Lehtikuva
Vesa Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Kestävyysjuoksija Mo Farah juoksi kotiyleisön edessä Timanttiliigan osakilpailussa Birminghamissa harvinaisen 2 mailin (3 218 metrin) Euroopan enntäyksen. Farahin juoksema aika 8.07,85 rikkoi Steve Ovettin 36 vuotta vanhan ennätyksen yli viidellä sekunnilla.

Farah voitti viikko sitten käydyissä EM-kisoissa 5000 ja 10 000 metrin kisat, joiden valtias hän oli myös Lontoon olympialaisissa kaksi vuotta sitten.

Lontoon olympialaisissa 800 metrin kultaa ME-ajalla voittanut Kenian David Rudisha yritti myös maailmanennätystä harvemmin juostavalla 600 metrin matkalla.

John Grayn vuonna 1986 tekemä ME-aika 1.12,81 kuitenkin säilyi historiankirjoissa, kun Rudisha kellotti ajan 1.13,71, jolla hän nousi 600 metrin ennätystilastossa neljänneksi.

- Tämä oli minun ensimmäinen 600 metrin kisa, joten vauhdinjako oli vaikeaa. Olen ollut hiukan vaikeuksissa palattuani selkävamman jälkeen, Rudisha pohdiskeli.

Korkeushyppääjät Mutaz Essa Barshim ja Bohdan Bondarenko kävivät Birminghamin kilpailussa jälleen kovan kampailun voitosta. Molemmat miehet ylittivät 238, mutta tällä kertaa ykkönen oli Barshim, jonka pöytäkirja oli parempi.

- Olen iloinen, että sain voiton, mikä ainoastaan merkitsee, Barshim kertoi.

_Korjattu klo 20.38: Farah juoksi Euroopan ennätyksen eikä maailmanennätystä. _

Suosittelemme sinulle