Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Lauralaura paljastaa kameralle arkensa

Savitaipalelainen Laura Nikkilä alkoi jo alakouluikäisenä tehdä videoita kavereistaan. Nyt nettivideoilla elämästään kertova 19-vuotias on valittu vuoden naisvloggaajaksi.

Vuoden naisvloggaaja Laura Nikkilä
Kuva: Yle / Heli Mälkiä
Heli Mälkiä
Avaa Yle-sovelluksessa

Aloin jo ala-asteella tehdä elokuvia ja videoita kavereista

Laura Nikkilä

Videobloggaaja puhuu kameran edessä elämästään. Sitten hän lisää sen videopalvelu YouTubeen, josta sen voi katsoa kuka tahansa.

Savitaipalelainen 19-vuotias Laura Nikkilä on videoblogannut kohta kolme vuotta, ja tähän mennessä videoita on syntynyt 120–130. Harrastus sai alkunsa jo vuosia sitten.

– Aloin jo ala-asteella tehdä elokuvia ja videoita kavereista, kertoo Nikkilä.

Videobloggaajan eli vloggaaajan aiheet videoihin tulevat oman arkielämän tapahtumista. Vaikka Nikkilä kertoo henkilökohtaisiakin asioita videoillaan, ei hänelle toistaiseksi ole koitunut siitä ongelmia.

Olen välillä miettinyt, että mitä tulee sanottua

Laura Nikkilä

– Ei ainakaan vielä mitään ongelmia, mutta olen välillä miettinyt, että mitä tulee sanottua. Esimerkiksi videossa Joo joo kohta kerron siitä, kun unohdin tehdä sähkösopimuksen tähän uuteen kämppään, koska olen välillä aika aikaansaamaton. Rupesin sitten sen jälkeen vasta miettimään, että mitä jos esimerkiksi joku tuleva työnantaja menee katsomaan sen videon, niin ei se kauhean hyvää kuvaa minusta anna, jos sanon että olen aikaansaamaton, kertoo Nikkilä.

Vuoden naisvloggaaja

Videoiden tekoon ei Nikkilän mukaan ole sen ihmeellisempää syytä, kuin että niitä on hauska tehdä. Parhaimpana videonaan hän pitääVeli videota, jota onkin YouTubessa katsottu jo liki 12 000 kertaa. Suunnilleen saman verran Nikkilällä on videopalvelussa seuraajia.

Kyllä tämä on paras harrastus mitä minulla on koskaan ollut.

Laura Nikkilä

– On se paljon, mutta Suomen mittakaavassa, vlogit.fi-sivun listassa olen tilaajamäärien perusteella vasta 53.

Isoimmilla vloggaajilla on Suomessa yli 100 000 seuraajaa. Kuitenkin Nikkilä valittiin elokuussa alan harrastajien Tubecon-tapahtumassa Helsingissä vuoden naisvloggaajaksi.

–  Ihan tosi hieno juttu. En olisi uskonut, että jotain tämmöistä tapahtuu.

Nikkilä aikoo jatkaa harrastustaan, josta on jo tullut iso osa elämää.

– Ehdottomasti, kyllä tämä on paras harrastus mitä minulla on koskaan ollut.

Suosittelemme