Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Apoel heittämällä lohkovaiheeseen - Porto jätti Lillen ulos

Kotijoukkueet olivat vahvoja Mestarien liigan ratkaisevan karsintakierroksen toisissa osissa.

Yasine Brahimi juhlii maaliaan Lilleä vastaan.
Yasine Brahimi juhlii maaliaan Lilleä vastaan. Kuva: EPA
Alex McKeough
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranskan liigassa kolmanneksi sijoittunut Lille ei pelaa Mestarien liigaa tällä kaudella, sillä Portugalin liigakakkonen Porto päihitti sen selvästi yhteismaalein 3-0.

Toinen osa päättyi Porton Estadio do Dragaolla 2-0-tulokseen.

Porto paino ottelun alussa päälle. Liile-pakki Franck Beria repi Jackson Martinezin kaksin käsin nurin rangaistusalueen sisällä, mutta norjalaistuomari Oddvar Moen ei kotiyleisön protestoinneista huolimatta myöntänyt tilanteesta rankkaria.

Avausjaksolla ei nähty montaa vaarallista maalipaikkaa. Porton kannalta huolestuttava uutinen oli puolustaja Alex Sandron loukkaantuminen. Hänen tilalleen vaihdettiin Diego Reyes.

Kotijoukkue Porto siirtyi johtoon, kun toista jaksoa oli pelattu vain muutama minuutti. Porto sai vapaapotkun 25 metristä ja Algerian MM-ryhmässä loistanut Yasine Brahimi laukoi pallon komeasti ylänurkkaan.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin Jackson Martinez pääsi sinetöimään loppuukemat läpiajosta. Kolumbialaishyökkääjä sai mainion läpisyötön sähäkältä Brahimilta.

Lisämaaleja ei nähty, joten vuonna 2004 Mestarien liigan sensaatiomaisesti voittanut Porto eteni jälleen kerran lohkovaiheeseen.

Apoel murskasi tanskalaisvieraansa

HJK:n jatkosta pudottanut kyproslainen Apoel jätti tanskalaisen Aalborgin kotikentällään jalkoihinsa. Apoel oli voitokas luvuin 4-0 ja marssi jatkoon yhteismaalein 5-1.

Apoel hallitsi ottelua ja siirtyi ansaitusti johtoon, kun ensimmäisessä osassa vierasmaalin iskenyt Vinicius osui jälleen 29. peliminuutilla. Tomas De Vincenti antoi vasemmalta hyvän syötön ja brasilialainen sijoitti pallon varmasti maaliin.

Aalborg oli lähellä tasoitusta viisi minuttia myöhemmin. Thomas Enevoldsen pääsi puskemaan läheltä, mutta Urko Pardo Apoelin maalilla torjui upeasti yhdellä kädellä.  

Tanskalaispuolustus oli hukassa, kun kotijoukkue karkasi kahden maalin johtoon. De Vincenti pääsi ohjamaan jalallaan pallon kulmapotkusta aivan maalin edestä verkkoon.

Kolmannen osuman iski Stathis Aloneftis. Vasen laitapelaaja teki oikea-aikaisen pystyjuoksun pitkään palloon, otti rinnalla haltuun ja viimeisteli tyylikkäästi. Irlantilaishyökkäjä Cillian Sheridan viimeisteli loppunumerot 4-0:aan.

Kaudella 2011-12 puolivälieriin Mestarien liigassa edennyt Apoel selvisi nyt kolmatta kertaa lohkovaiheeseen.

Myös valkovenäläinen BATE Borisov on ollut tuttu näky Euroopan kentillä viime vuosina. BATE nappasi neljättä kertaa paikan lohkovaiheessa, kun Slovan Bratislava kaatui toisessa osaottelussa maalein 3-0.

Suosittelemme