Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Jokereiden elämää seuraava sarja alkaa Ylellä syyskuussa

“Tuskin koskaan on suomalaista joukkuetta seurattu näin intiimisti.”

Jokerien Linus Omark ja Johan Harju.
Linus Omark ja Johan Harju vahvistavat Jokereita KHL:ssä. Kuva: Aleksi Rinta-Kauppila
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen Urheiluviikonlopuissa nähdään 6. syyskuuta alkaen Jokereita seuraava tv-sarja “KHL: Tehtävä idässä”.

Sarjassa eletään Jokereiden ensimmäistä KHL-vuotta seuran ytimestä pelaajien, heidän perheidensä, huollon, valmentajien ja seurajohdon sekä fanien kautta. Mukana on myös muissa KHL-seuroissa esiintyviä suomalaisia.

Jokereiden kautta toteutettava reality-dokumenttisarja vie katsojan sinne, minne ei ennen ole menty: jääkiekkoilijoiden vapaa-ajalle, treeneihin, lennoille, hotellihuoneisiin ja valmennuspalavereihin eli Gagarin Cupin metsästykseen.

- Jokereiden ensimmäinen pelikausi Venäjällä antaa hyvän lähtökohdan tutustua perin pohjin sekä urheilijoiden arkeen että Euroopan suurimpaan jääkiekkoliigaan.  Nyt meillä on mielenkiintoinen mahdollisuus tarjota katsojille kurkistus siihen, mitä suomalaiselta joukkueelta vaaditaan, kun kotimainen sarja vaihtuu täysin uuteen,  toteaa Yle Urheilun tapahtumaurheilun ja urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman.

Jokereiden neitsytmatkan vertaiskokijoina käytetään useita muita suomalaisia KHL-pelaajia ja valmentajia, jotka tuovat syvyyttä Hartwall Arenan alokkaiden selviytymiseen Venäjällä.

Poikkeuksellisen tv-sarjasta tekee se, että pelaajat tuottavat osan materiaalista itse. Tiiviisti joukkueen arkea seuraavan kuvausryhmän lisäksi pelaajilla ja heidän perheillään on käytössä omat kamerat, joilla he videoivat arkensa katsojien nähtäväksi.

- Meille on äärimmäisen tärkeää palvella yleisöä ja kertoa avoimesti uusista haasteistamme KHL:ssä. Siksi halusimme poikkeuksellisesti avata ovemme ja näyttää, millaisessa maailmassa elämme tällä kaudella. Olemme todella iloisia, että Ylen kautta kaikilla on mahdollisuus päästä kulissien taakse. Edessä on upea matka, kommentoi Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen uutta sarjaa.

- Tehtävä idässä tuo suomalaiset sankarimme perheineen suoraan katsojan kotisohvalle. Tuskin koskaan on suomalaista joukkuetta seurattu näin intiimisti ja päästy erätauoilla pukuhuoneeseen ja vapaa-ajalla suoraan arjen keskelle. Nyt tätä tehdään läpi kauden, kertoo urheiluohjelmien vastaava tuottaja Riku Riihilahti tuotantoyhtiö Yellow Film & TV:stä.

TV-sarjan ohella Yle Areenaan tuotetaan runsaasti lisämateriaalia. Pelaajat jakavat myös henkilökohtaisia videotervehdyksiään ja kuvakirjeitä ohjelman Facebook- ja Twitter-sivuilla koko kauden ajan.

KHL: Tehtävä idässä - Jokerit ja Gagarin Cupin metsästys -dokumenttisarjan ensimmäinen osa TV2:lla 6. syyskuuta.

Facebook: www.facebook.com/tehtavaidassa
Twitter: twitter.com/tehtavaidassa
Instagram: instagram.com/tehtavaidassa

Suosittelemme