Hyppää sisältöön

Evira: Papereiden mukaan Valion rekoissa on laktoositonta maitoa, rahkaa ja smetanaa

Vaalimaalla seisovien Valion rekkojen sisältöä ei ole tutkittu. Papereiden mukaan ne sisältävät mm. laktoositonta rahkaa, maitoa ja smetanaa.

Kaksi Valion rekkaa
Valion mukaan yhtiön laktoosittomia tuoretuotteita kuljettavat rekat pysäytettiin Venäjän rajalle muuttuneiden määräysten vuoksi. Vaalimaan tullin varapäällikkö Lasse Koskela kommentoi tilannetta.

Vaalimaalla seisovien rekkojen tilanne on epäselvä.

– Rekkoja ei ole vielä avattu. Papereiden mukaan siellä on laktoositonta maitoa, rahkaa, jugurttia ja smetanaa, kertoo rajaeläinlääkäri Johanna Kankaanpää Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta.

Valion Oulun tehtaan johtaja Martti Kimpimäki kertoi torstaina, että Venäjän rajalle pysäytetyissä rekoissa on useamman Valion tehtaan tuotteita.

Kimpimäki arvioi rajalla seisovan noin 30 000 purkkia Oulun tehtaalta lähteneitä elintarvikkeita.

– Siellä on jugurttia ja smetanaa. Oulun osalta tuotteita on noin 30 000 purkkia, Kimpimäki kertoi.

Valio kertoo Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että syynä rekkojen pysäyttämiseen ovat Venäjän eläinlääkäreiden vaatimat asiakirjat.

Vaalimaan tullista kerrottiin aiemmin Ylelle, että "joku viranomainen oli löytänyt sieltä jotakin sellaista, mitä siellä ei pitäisi olla". Tulliylitarkastaja Juhani Kuntsi haluaa tarkentaa aiempaa lausuntoaan.

– Ilmaisin itseäni epäselvästi. Rekkojen pysäyttäminen johtuu joistakin venäläisten määräyksistä, Kuntsi sanoo.

Suosittelemme sinulle