Hyppää sisältöön

Tutkijat ja journalistit yhteistyöhön: "Maahanmuuttokeskustelu poteroihin kaivautunutta"

Pohjoiskarjalaiset media-alan ammattilaiset ja tutkijat yhdistävät voimansa hankkeessa, jonka toivotaan tuovan uutta näkökulmaa suomalaiseen maahanmuuttokeskusteluun. Tarkastelun kohteena on Lieksan somaliyhteistö.

Kuva: Riikka Heikkilä / Yle

Pohjoiskarjalaiset tutkijat ja journalistit tarkastelevat yhteistyössä Lieksan somaliyhteisöä.

Koneen Säätiön rahoittamassa hankkeessa on tavoitteena tuoda suomalaiseen maahanmuuttokeskusteluun uutta, positiivista sävyä. Lieksan somaleja tarkastellaan suomalaisen rajaseudun asuttajina ja elävöittäjinä.

Itä-Suomen yliopiston tutkija Päivi Harisen mukaan nykyinen maahanmuuttokeskustelu on jännitteistä ja poteroihin kaivautunutta.

– Pattitilanteen purkamiseksi tarvitaan uudenlaisia tapoja, joilla nostetaan esiin niitä positiivisia merkityksiä, joita maahanmuuttajaväestöllä on suomalaiselle yhteiskunnalle, erityisesti paikallistasolta katsottuna, Harinen sanoo.   

Hankkeessa somaliyhteisöstä tuotetaan laaja, tutkimustietoon pohjautuva artikkeli, dokumenttifilmi ja näyttelyosio Tampereen työväenmuseoon.

Koneen Säätiön apurahan sai 11 henkilöä tai työryhmää. _Jakautuuko Suomi  -_rahoitushaun tavoitteena on lisätä ymmärrystä sosiaalisesta oikeuden mukaisuudesta ja eriarvoisuudesta. 

Suosittelemme sinulle