Hyppää sisältöön

Lohja innolla mukaan metropolihallintoon

Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joona Räsänen (sd.) kertoo, että valtuustossa on laaja yhteisymmärrys asiasta yli puoluerajojen.

Markus Kuokkanen

Hallitus sopi torstaina, että 14 metropolikunnan lisäksi myös Lohjalle ja Porvoolle annetaan mahdollisuus liittyä metropolihallintoon. Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joona Räsänen twiittasi heti päätöksen jälkeen, että Lohja käyttää metropolioption.

– Lohjallahan on pitkään ollut jo se mielipide, että Lohja katsoo kuuluvansa tähän metropolialueeseen, ja kyllä minä tässä ihan koko kaupungin suulla puhun. Nyt sitten varmasti valtuusto vielä yhden kerran tämän asian päättää ja sen jälkeen se on sitten lopullisesti ratkaistu, hän kommentoi.

Räsäsen mukaan asiasta on laaja yksimielisyys.

– Tästä on yksimielisesti jo kaksi kertaa eri lausuntojen yhteydessä päätetty, että Lohja katsoo kuuluvansa metropolialueeseen. Kun sellainen mahdollisuus sitten tarjotaan, tottakai me se otetaan.

Mielummin sisällä kuin ulkona

– Kyllä Lohja haluaa kuulua sisään ja olla sitä kautta vaikuttamassa siihen, miten maankäytön, asumisen ja liikenteen asioita hoidetaan tässä pääkaupunkiseudulla. Tämä on ollut ihan puoluepoliittisista kannoista riippumaton näkemys Lohjalla, hän sanoo.

Räsänen arvioi, että valtuusto tekee virallisen päätöksen lokakuussa.

– Sillä alueella tehdään päätöksiä, jotka ovat koko Suomen kannalta aika merkittäviä. Jos nyt ajattelen vaikka asuntopolitiikkaa, on hyvin keskeistä, että tällä alueella löytyy siitä yhteisymmärrys, uusia vuokra-asuntoja nousee ja sitä kautta pystytään asuntojen hintoja jonkin verran edes hillitsemään. Jos ajatellaan liikennepoliittisesti, on hyvin tärkeää, että tällä alueella saadaan yhteisiä linjauksia, miten joukkoliikennettä kehitetään, Räsänen luettele.

– Ja näissä asioissa olen mielummin itse päättämässä kuin katson ulkopuolelta, mitä toiset päättävät.

Metropolihallinnon on tarkoitus käynnistyä vuoden 2017 kunnallisvaalien yhteydessä.

Suosittelemme sinulle