Hyppää sisältöön

Nettipöhinä siivittää mikkeliläistä toimintaelokuvaa – ennakkomaistiaisia luvassa

Mikkelissä valmistaudutaan kuvaamaan pitkää toimintaelokuvaa. Sarjakuvahahmoon perustuvan Rendel-elokuvan tekijätiimi kuvaa pian näytemateriaalia ja paljastaa näyttelijävalinnat. Mikkeliläisen tuotannon päähenkilö on herättänyt runsaasti kiinnostusta sosiaalisessa mediassa.

Kuva: Pekka Havukainen / Yle

Mikkeliläisten elokuvatekijöiden visiot ovat saavuttamassa pian valkokankaan. Syksyn aikana luvassa ovat sekä näyttelijäpaljastukset ja ensimmäiset liikkuvat kuvat.

– Tehdään teaseri, joka piti alun perin kuvata jo elokuussa, mutta me ootellaan Amerikasta viimeisiä puvun osia. Ilman niitä ei oikein pystytä tätä hahmoa kankaalle viemään, ohjaaja ja hahmon kehittänyt Jesse Haaja sanoo.

Käytännössä odotetaan supersankarin torsoa, joka on tulossa mittatilaustyönä Yhdysvalloista. Lisäksi maski valmistuu suomalaisin voimin.

Nettihitti

Tummanpuhuva toimintasankari on herättänyt kiinnostusta etenkin sosiaalisessa mediassa. Positiivinen nettipöhinä on valanut uskoa tekijöihin.

– Tässä tapauksessa ilman sitä pöhinää tätä ei olisi saatu mihinkään vietyä edes. Se yllätti, että se oli niinkin isoa, koska jos miettii, että viidessä kuukaudessa meillä on 20 000 [facebook] seuraajaa, mistä yli puolet on ulkomailta.

– Tästä uutisoidaan, tätä selvästi odotetaan. Tällainen hahmo pitää saada ensin vietyä johonkin, että siitä voidaan ylipäätään lähteä jotain tekemään, Haaja sanoo.

2. ohjaaja Manu Eloaho ja ohjaaja Jesse Haaja. Kuva: Pekka Havukainen / Yle

Rahoitus hyvällä mallilla

Elokuvaan tavoitellaan noin puolen miljoonan euron budjettia. Kasassa on jo nyt pesämuna, joka varmistaa pään pysymisen pinnalla. Rahoitus kasautuu muun muassa yhteistyökumppaneiden ja yhteisörahoituksen kautta.

– Lisäksi tulee oheistuotemyyntiä. Tehdään tällaista niin kuin ameriikan meininkiä, keräilyfiguureita ja sarjakuvaa. Sarjakuvasarja tulee olemaan varmasti iso tekijä rahoituksen osalta myös, Haaja vihjaa.

Pitkälti mainoselokuvataustaisen tekijätiimin edessä on pian tilanne, jossa 30 päivän aikana kuvat on saatava purkkiin pitkää elokuvaa varten. Näyttelijät ovat mukana 20 päivän ajan.

– Kyllä meillä kaikki osaaminen ja työkalut on siihen, että me pystytään kyllä se hanskaamaan, elokuvan 2. ohjaaja Manu Eloaho vahvistaa.

– Tietenkin pari napsua pitää laittaa tuotantoa isommalleen.

Elokuvakankaalle 2016?

Alun perin valmistumisajankohtaa kaavailtiin vuoden 2017 alkupuolelle, mutta mikkeliläisillä voi olla edessään raju kiristys aikatauluihin.

– Syksyllä nyt selviää muutama juttu, mutta jos muutamat palaset loksahtaa paikoilleen, niin se aikaistuu vuodella eli 2016.

Suosittelemme sinulle