Hyppää sisältöön

CNN: Suomesta lähtenyt muslimien määrään verrattuna eniten jihadisteja Syyriaan

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN vertasi 25 maan luovuttamia virallisia arvioita Syyrian-jihadistien määrästä. Suomesta on vertailun mukaan lähtenyt eniten jihadisteja koko muslimiväestön määrään suhteutettuna.

Jessikka Aro

Suomesta on lähtenyt muslimiväestön kokoon suhteutettuna eniten jihad-taistelijoita Syyriaan, kertoo yhdysvaltalainen uutiskanava CNN. Kanava vertasi 25 maan luovuttamia virallisia arvioita lähtijöiden määrästä muslimien määrään maissa.

CNN:n mukaan Suomessa muslimeja on 42 000, ja heistä noin 30 on lähtenyt jihadistiksi Syyriaan. Tämä tarkoittaa yhtä 1 400 ihmisestä (0,071 prosenttia), ja CNN pitää määrää Suomen melko pieneen muslimiväestöön verrattuna suhteettoman suurena.

Suomen jälkeen muslimien määrään verrattuna seuraavaksi eniten Syyrian-taistelijoita on lähtenyt Irlannista (0,07 prosenttia muslimeista), sen jälkeen Australiasta (0,06 prosenttia), Tanskasta (0,044 prosenttia) ja Belgiasta (0,039 prosenttia).

Määrällisesti eniten taistelijoita on Syyriaan lähtenyt Tunisiasta (3 000 ihmistä), Saudi-Arabiasta (2 500) ja Marokosta (1 500).

Vertailusta kertoi ensimmäisenä Suomessa verkkolehti Perussuomalainen.

Lisäys kello 6: CNN:n vertailussaan käyttävät numerotiedot eivät ole tarkkoja ainakaan Suomen osalta, koska muslimeista vain osa on rekisteröitynyt seurakuntiin. Viime vuonna tutkija Tuomas Martikainen arvioi Ylen Ajankohtaiselle Kakkoselle, että Suomessa olisi noin 60 000 muslimia.

Suosittelemme sinulle