Hyppää sisältöön

Näin Kouvolan kaupunki ja Timo Oksanen vastaavat asuntosotkuun

Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki kieltäytyy kommentoimasta toimitilajohtaja Timo Oksasen vuokra-asuntosotkua, koska asia on viety rikosoikeudelliseen arvioon. Kaupunki kuitenkin antoi lyhyen selvityksen vuokravyyhden tiedotuksesta.

Kouvolan toimitilajohtajan vuokra-asunto
Kouvolan toimitilajohtaja Timo Oksanen asuu vuokralla tässä talossa. Kuva: Raine Martikainen / Yle
Satu Krautsuk

Kouvolan vuokra-asuntosotkun osapuolet ovat haluttomia kommentoimaan asiaa julkisuudessa. Vuokraepäselvyyksistä varoituksen saanut toimitilajohtaja Timo Oksanen vastaa Yle Kymenlaakson sähköpostitse lähettämään haastattelupyyntöön seuraavasti:

– Terve. Ei ole mitään kommentoitavaa.

Kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki on lähes yhtä vähäsanainen.

– Ei ole syytä kommentoida asiaa nyt, kun asia on viety rikosoikeudelliseen arvioon, Lamminmäki toteaa.

Kouvolan kaupunginvaltuutettu Vesa Vainio (kd.) on tehnyt Keskusrikospoliisille tutkintapyynnön Timo Oksasen vuokra-asioihin liittyen. Lisäksi hän syyttää kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäkeä tietojen pimittämisestä.

Kouvolan kaupunki lähetti Oksasen vuokra-asioihin liittyvän tiedotusprosessin kulusta lyhyen selvityksen:

"Verohallinnon verotarkastuskertomus saapui kaupungille 27.3 ja siinä oli yhtenä kohtana toimitilajohtaja Timo Oksasen vuokra-asia. Kaupungin tilintarkastusyhteisö BDO Audiator Oy jätti verotarkastuskertomuksen pohjalta oman tarkastusmuistionsa kaupunginjohtajalle 23.4.

Kaupunginjohtaja antoi seuraavana päivän 24.4 kaupungin sisäiselle tarkastukselle tehtäväksi asian selvittämisen ja informoi Oksasen vuokra-asiasta kaupunginhallituksen puheenjohtajia 28.4.

Sisäisen tarkastuksen muistio valmistui 13.5. Selvityksessä ilmeni vuokran korottamattomuuden lisäksi se, että Oksanen oli vuokrannut kaupungin puolesta erään toisen asunnon tyttärelleen. Tarkastusmuistion pohjalta asiaa valmistelevat viranhaltijat, Oksasen esimiehen talous- ja rahoitusjohtajan Tuukka Forsellin johdolla ja mm. Kuntatyönantajien lakimiestä konsultoiden päätyivät siihen, että Oksaselle on syytä antaa varoitus esteellisyyssäännösten rikkomisesta.

Varoitus annettiin suullisena 18.6 ja kirjallisena 25.8. Varoituksen antoi talous- ja rahoitusjohtaja, jolla siihen on kaupungin hallintosäännön mukaan oikeus. Vaihtoehtoisesti varoituksen olisi voinut antaa kaupunginhallitus. Asiaa käsiteltiin kaupunginhallituksen kokouksessa 18.8, jolloin kaupunginhallitus merkitsi kaupunginjohtajan ja talous- ja rahoitusjohtajan antamat selvitykset tiedoksi eikä edellyttänyt asiassa muita toimenpiteitä.

Tilaliikelaitoksen kiinteistöpäällikölle, jonka tehtäviin vuokrantarkistukset kuuluvat, annettiin talous- ja rahoitusjohtajan toimesta huomautus Oksasen vuokrantarkistusten laiminlyönnistä."

Suosittelemme sinulle