Hyppää sisältöön

Mr. Lordin tuomaristo löysi Shopping Tourin alkukuvan

Kauhurokkari Mr. Lordin vetämä tuomaristo on valinnut lyhytelokuvakilpailun voittajan. Kisan voittanut Jo-Jo the Dogs -ryhmän The One Who Hated The Darkness nähdään Shopping Tour -elokuvan alkukuvana elokuvateatterissa.

Perttu Ruokangas

Lyhytelokuvassa mystinen lasinpalanen pakottaa perheenisän kohtaamaan menneisyytensä. Ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Niina Ylipahkala ja pääosissa nähdään muun muassa Enni Ojutkangas ja Raimo Hytti.

Voittajaelokuva pääsee elokuvateatterilevitykseen 12. syyskuuta ensi-iltansa saavan kauhukomedia Shopping Tourin alkukuvana, ja myöhemmin elokuvan DVD:lle.

– Elokuva oli ehdoton suosikkini. Kolme minuuttia käytettiin todella hyvin. Mikään elokuvan osa-alue ei jättänyt juurikaan toivomisen varaa, tuomarina toiminut Mr. Lordi kehuu.

Muut juryn jäsenet olivat ohjaaja-käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari ja näyttelijä Rebecca Viitala. Kaikki kolme olivat yksimielisiä voittajasta.

– Elokuva oli selkeä ja toiminnalle annettiin siinä selvä syy, Lehtosaari kiittelee.

Yleisesti raati kiitteli tekijöiden heittäytymiskykyä ja valmiuksia tehdä hyvinkin hiottuja elokuvia kireällä aikataululla. Elokuvakilpailun ohjeena oli tehdä kolmeminuuttinen kauhu- tai jännityselokuva, jonka ikäraja sai olla korkeintaan K16. Aikaa oli kymmenen päivää. Osallistujien ikä- ja kokemushaitari oli laaja.

– Oli hienoa huomata, että esimerkiksi nuoret tytöt olivat lähteneet rohkeasti tekemään omia kauhuelokuviaan, Viitala sanoo.

Lyhytelokuvakilpailun järjesti levitysyhtiö Black Lion Pictures.

Suosittelemme sinulle