Hyppää sisältöön

Nuutinen nousi vaihtopenkiltä Susijengin sytyttäjäksi – ” Kylmät väreet kulkivat”

Matti Nuutinen oli yksi Suomen koripallomaajoukkueen parhaista pelaajista keskiviikkona Turkkia vastaan, vaikka ei pelannut edellisessä ottelussa minuuttiakaan.

Matti Nuutinen.
Matti Nuutinen. Kuva: Lehtikuva
Suvi Hakkarainen

Kun lopullista MM-kisajoukkuetta valittiin, kolmospaikalle oli tyrkyllä Bisonsin Matti Nuutinen sekä tulevalla kaudella Ruotsissa pelaava Samuel Haanpää. Valmennusjohdon valinta osui Nuutiseen ja päätös kirvoitti mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Keskiviikkona Nuutinen sai kuitenkin paikan näyttää osaamistaan, kun Shawn Huff ajautui virhevaikeuksiin. 200-senttinen Nuutinen osoitti väittömästi pärjäävänsä kansainvälisillä kentillä ja turhat puheet pelipaikan ansaitsemisesta päättyivät.

Ensimmäistä miesten arvoturnausta pelaava Nuutinen, 24, tietää oman roolinsa Susijengissä ja pyrkii toteuttamaan sitä parhaansa mukaan.

- Roolini on olla Shawnin (Huff) "back-uppina", antaa tarvittavat huiliminuutit jätkille. Roolini kohdistuu puolustukseen ja levypallopelaamiseen, ja mitä hyökkäykseen tulee, niin pitää käyttää vapaat heittopaikat, Nuutinen jutteli.

- Turnaus on pitkä ja on pelejä, joissa minuutteja ei tule, mutta jossakin pelissä voi tulla vähän enemmän. Pitää vain olla valmiina siihen ja kun kutsu käy, pitää pystyä antamaan 100 prosenttia. Muulloin kannustetaan joukkuetta penkillä.

Korisliigassa joukkueensa kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Nuutinen on joutunut tottumaan maajoukkueessa hyvin erilaiseen rooliin kuin Bisonsissa.

- Verrattuna siihen erohan on kuin yö ja päivä. Siellä on selvästi isompi rooli, mutta tämä on Suomen maajoukkue ja täällä on kaikki parhaat pelaajat. On selvää, että rooli on pienempi ja tämä on minun roolini, Nuutinen kertoi.

Nuutinen on kuulunut miesten maajoukkueryhmään kaksi vuotta. Viime kesän EM-kilpailut menivät sivu suun loukkaantumisen takia, mutta tänä vuonna portit kisajoukkueeseen aukesivat.

- Sain ehjän kauden alle ja ei ole ollut loukkaantumisia, niin totta kai lähdin mukaan innolla. Kun oli vielä MM-kisat tulossa, niin ihan uskomaton juttu. Kilpailu pelipaikasta oli kovaa ja tyytyväinen saa olla, että pääsi tähän joukkoon, Nuutinen sanoi.

Turkkia vastaan Nuutinen pelasi turnauksen parhaan pelinsä ja kirjasi 14 peliminuutissa kahdeksan pistettä loistavilla heittotarkkuuksilla.

- Pitää vain olla henkisesti valmis ja elää pelissä mukana. Kun kutsu käy, pitää antaa kaikkensa, eikä pelätä epäonnistumista, Nuutinen totesi.

Keskiviikkona Nuutinen sai nauttia kentällä harvinaisesta hetkestä, kun muutaman peräkkäisen onnistumisen jälkeen koko halli huusi hänen nimeään.

- Kuulin sen. Olihan se hienoa ja kyllä kylmät väreet kulkivat, Nuutinen hymyili.

- Meininki on ollut ihan älytöntä. Matsit ovat kovia ja tunnelma uskomaton. Iso kiitos ja hatunnosto suomalaisille faneille, että ovat tulleet tänne ja pitävät meteliä yllä peleissä. Sen kuulee hotelliinkin kun he kulkevat kadulla. Yleisö on todella meidän kuudes kenttäpelaaja.

Suosittelemme sinulle