Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Tattien ostopiste suljettiin Pirkanmaalla – syynä hyvä sienivuosi

Tatteja tulee nyt niin paljon, että vientiyritys Dalla Valle on keskittänyt Länsi-Suomessa ostonsa vilkkaimmille kauppapaikoille.

Tatti sammaleessa.
Kuva: Markku Karvonen / Yle
Antti Palomaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Tatteja nousee nyt metsissä kuin sieniä sateella. Runsaan tarjonnan vuoksi tattien suurin ostaja Dalla Valle joutui sulkemaan Pirkanmaan ainoan ostopisteen Ylöjärvellä.

Tatteja tulee muualla niin paljon, että ostajat eivät ehdi Pirkanmaalle. Lähimmät ostopisteet ovat Jämijärvellä ja Huittisissa.

– Tämä Länsi-Suomi on tällä kertaa sellainen, että sientä on joka paikassa. Tuska on kova, kun emme pääse ostamaan kaikkea, sanoo Länsi-Suomessa Dalla Vallen ostoista vastaava Jukka Kivimäki.

Suuren tarjonnan vuoksi kolmoslaadun tattien ostaminen on lopetettu toistaiseksi. Ykköslaadun ostohinta on nyt 3,30 euroa kilo.

– Pirkanmaata ei unohdeta. Kyllä me koitamme sinne jotain järkevää saada, mutta tämä valtava sato yllätti meidät taas housut kintuissa, Kivimäki sanoo.

Kivimäki kertoo saaneensa soittoja esimerkiksi Nokian ja Sastamalan suunnalta.

– Mieli tekisi sinnekin joku auto saada, vaikka pakettiauto, Kivimäki sanoo.

Kivimäen mukaan vaikeuksia on ollut myös saada riittävästi autonkuljettajia. Tähän on vaikuttanut muutos, jonka mukaan ensi keskiviikosta lähtien vaaditaan tavaraliikenteen ammattipätevyys niiltä, joilla on yli viisi vuotta vanha kuorma-autokortti ja jotka ajavat yrityksen ajoja.

– Tämä karsii pois monet pirteät eläkeläiset ja nuoret, jotka eivät ole ammattipätevyyttä viitsineet hankkia, Kivimäki sanoo.

Yle Uutiset kertoi elokuun lopussa, että kuljettajan ammattipätevyys puuttuu vielä monilta.

Suosittelemme sinulle