Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Maaginen ME-tulos vaarassa - Barshim enää kahden sentin päässä

Yleisurheilun ystävät saavat jännittää, milloin Javier Sotomayor menettää korkeushypyn ME:nsä. Mutaz Essa Barshim on enää kahden sentin päässä.

Mutaz Essa Barshim kuvassa
Mutaz Essa Barshim Brysselin illassa. Kuva: Lehtikuva
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Qatarilainen Mutaz Essa Barshim lähestyy sentti sentiltä korkeushypyn ME-tulosta. Barshim hyppäsi perjantaina Brysselin Timanttiliigassa tuloksen 243 ja on enää kahden sentin päässä kuubalaisen Javier Sotomayorin ME:stä 245.

Barshim ja ukrainalainen Bohdan Bondarenko ovat näyttäneet tämän kesän esityksillään, että Sotomayorin 21 vuotta vanha ennätystulos rikotaan suurella todennäköisyydellä viimeistään ensi kaudella.

Barshim ylitti Brysselissä 243-korkeuden niin näyttävällä tavalla, että hypyssä olivat kaikki ainekset ME:hen. Qatarilainen nousi korkeushypyn kaikkien aikojen tilaston kakkoseksi. Edellä on enää legendaarinen Sotomayor.

- 243 oli puhdas hyppy. Tiedän, että pystyn hyppäämään ME:n (246), mutta tänään lataukseni katosi 243:n ylityksen jälkeen. Minulla oli tyhjä ja väsynyt olo, Barshim sanoi.

Barshim, 23, hekumoi Sotomayorin ME:n passittamisella historian kirjoihin.

Javier on kuningas ja minä prinssi.

Mutaz Essa Barshim

- Javier on kuningas ja minä prinssi. ME-hyppy motivoi minua, mutta tarvitsen kokemusta ja aikaa tullakseni vielä vahvemmaksi urheilijaksi, Barshim mietti.

- Olen päässyt yrittämään ME-tulosta vasta kaksi tai kolme kertaa. Tarvitsen kovia kilpailuja ja taisteluja. Mutta kun olosuhteet ovat täydelliset ja olen henkisesti ja fyysisesti valmis, uskon ME:n olevan mahdollinen, Barshim sanoi.

Suosittelemme