Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Fennovoimalle ja sen pääomistajalle uudet toimitusjohtajat

Fennovoiman uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Toni Hemminki ja sen enemmistöomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n johtoon Elina Engman. Fennovoima lupaa, että se jättää tämän kuun aikana työ- ja elinkeinoministeriölle selvityksen hankkeen suomalaisomistuksesta.

Fennovoiman pääkonttori Helsingissä
Fennovoiman pääkonttori Helsingissä Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Ilona Turtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Ydinvoimalaa Pyhäjoelle rakentava Fennovoima ja sen enemmistöomistaja Voimaosakeyhtiö SF uusivat johtoaan. Molemmat ovat nimittäneet uudet toimitusjohtajat. Samalla Fennovoima lupaa, että se jättää tämän kuun aikana työ- ja elinkeinoministeriölle selvityksen hankkeen suomalaisomistuksesta.

Fennovoiman uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Toni Hemminki. Hän siirtyy Fennovoiman palvelukseen Rautaruukista. Hemminki aloittaa tehtävässään ennen joulua.

Fennovoiman nykyinen toimitusjohtaja Juha Nurmi jää yhtiön palvelukseen neuvonantajana.

Voimaosakeyhtiö SF:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Elina Engman. Aiemmin hän toimi samassa yhtiössä kehitysjohtajana.

Voimaosakeyhtiö SF:n aiempi toimitusjohtaja Pekka Ottavainen ei jatka yhtiön palveluksessa.

Lisäksi vaihtoon menee Voimaosakeyhtiö SF:n hallituksen puheenjohtaja. Uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Vantaan Energian toimitusjohtaja Pertti Laukkanen.

Fennovoiman pitää jättää työ- ja elinkeinoministeriölle selvitys hankkeen suomalaisomistuksesta, jotta valtioneuvosto voi päättää Fennovoiman täydennetystä periaatepäätöksestä.

Fennovoiman mukaan osakassopimuksin on varmistettu, että enemmistöomistus ja päätösvalta pysyvät suomalaisella omistajalla.

Voimaosakeyhtiö SF omistaa Fennovoimasta 66 prosenttia.

Suosittelemme