Hyppää sisältöön

Päivi Räsänen: Hätäkeskuslaitoksen siirto vaatisi erittäin vahvat perusteet

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) korostaa, että mitään päätöstä valtakunnallisen hätäkeskuslaitoksen siirrosta Porista Hämeenlinnaan tai Keravalle ei ole tehty. Ylen tietojen mukaan laitoksen johto on halunnut siirtoa.

Päivi Räsänen
Päivi Räsänen Kuva: Yle
Antti Laakso

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) sanoo, että valtakunnallisen hätäkeskuslaitoksen siirtäminen Porista Keravalle tai Hämeenlinnaan vaatisi erittäin painavia perusteita. Yle Uutisten saamien tietojen mukaan hätäkeskuslaitoksen johto on suunnitellut laitoksen siirtoa.

Räsäsen mukaan asiaa pohtinut työryhmä toimii ministeriön antaman suunnittelumääräyksen pohjalta. Ministeri sanoo odottavansa työryhmän selvityksen valmistumista, ennen kuin asiassa tehdään poliittisia päätöksiä.

– Pitäisin liioiteltuna, että kyse olisi salaisesta asiasta. Mutta se on hyvä korostaa, että mitään päätöstä tai linjausta hätäkeskuslaitoksen keskushallinnon siirrosta ei ole tehty, Räsänen sanoo.

"Perustelujen oltava vahvat"

Henkilökunnan keskuudessa ministeriön ja laitoksen johdon suunnitelmat ovat herättäneet hämmennystä.

Haluan rauhoittaa työntekijöitä.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.)

– Henkilökohtainen kantani on, että jos alueelle sijoitettua hallintoa aletaan siirtää toiselle paikkakunnalle, perustelujen mahdolliselle uudelleensijoittamiselle on oltava todella vahvat, sisäministeri Päivi Räsänen sanoo.

Räsänen korostaa, että hätäkeskuslaitoksen on kevennettävä hallintoa säästöjen takia. Samanlaista karsintaa tehdään sisäministeriössä muuallakin. Räsänen sanoo odottavansa hätäkeskuslaitoksen tulevaisuutta pohtivalta työryhmältä tarkkoja hinta-arvioita esimerkiksi tilavuokrista.

– Haluan rauhoittaa työntekijöitä. Otamme huomioon kaikki seikat ja missään nimessä kevein perustein ei ole syytä lähteä siirtämään yksikköä. Käyn itse tutustumassa Porissa ensi viikolla laitoksen toimintaan, Räsänen sanoo.

Suosittelemme sinulle