Hyppää sisältöön

Ylelle uusi johtaja kehittämään journalismin laatua ja etiikkaa

Tehtävään on nimitetty lokakuun alusta lukien Riitta Pihlajamäki.

Riitta Pihlajamäki. Kuva: Jyrki Valkama / Yle
Katriina Töyrylä

Yle perustaa journalististen standardien ja etiikan päällikön tehtävän kehittääkseen edelleen journalisminsa laatua ja etiikkaa.

Tehtävään on nimitetty VTM Riitta Pihlajamäki, joka on kokenut uutis- ja ajankohtaisjournalisti. Hän aloittaa tehtävässään 1. lokakuuta.

Journalististen standardien ja etiikan päällikön tehtävänä on vastaavien toimittajien tukena arvioida Ylen journalismin laatua sekä journalistisen etiikan ja standardien toteutumista Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettisten ohjeiden mukaisesti.

Hän myös laatii kehitysehdotuksia eettisiin ohjeistuksiin ja järjestää toimituksille tarvittavaa tukea ja koulutusta.

Vastaavia toimenkuvia on tällä hetkellä myös muiden Pohjoismaiden julkisen palvelun yhtiöissä sekä Britannian yleisradioyhtiössä BBC:ssä.

Pihlajamäki on työskennellyt Ylessä TV1:n ajankohtaisohjelmien tuottajana, asia- ja ajankohtaisohjelmien tilaajana, Yle TV1:n ohjelmajohtajana sekä viime vuodet suomenkielisistä tv-kanavista vastaavana julkaisupäällikkönä. Hänellä on kokemusta myös kansainvälisistä tehtävistä muun muassa Euroopan yleisradioyhtiöiden liiton EBU:n televisiokomiteassa.

Pihlajamäki on myös edustanut Yleä Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistyksessä.

Suosittelemme sinulle